Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Glädjen var dubbel när ett judiskt bröllop firades i Bahrain nyligen. (Bilden visar ett annat par.) Foto: Pixabay

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira judiskt bröllop. Det är 52 år sedan det senast hölls ett judiskt bröllop där.

Nyheter · Publicerad 10:00, 24 okt 2021

– Alla bröllop är ju speciella då det innebär att en ny judisk familj bildas. Detta bröllop var ännu mer betydelsefullt eftersom det var det första judiska bröllopet på mer än ett halvt sekel i den judiska gemenskapen i regionen, säger Ebrahim Dawood Nonoo, ordförande för det judiska samarbetsrådet i Gulfstaterna.

Det rapporterar Jewish News Syndicate, JNS.

Rabbinen Eli Abdadie fick äran att arrangera bröllopet.

– Det är så tillfredställande för mig att se hur det judiska livet i denna region väcks till liv igen, säger han.

Relationerna mellan Israel och Bahrain har varit frostiga under många år. Men i maj 2018 erkände Bahrain Israels rätt att existera. Under de senaste åren har förbindelserna mellan länderna tinat upp och de kom överens om att upprätta diplomatiska förbindelser i september 2020, genom Donald Trumps så kallade Abrahamsavtal.

– Detta bröllop var en viktig händelse för vår familj, för samhället här i Bahrain och för den judiska gemenskapen i regionen, säger Ebrahim Dawood Nonoo.

– Det är vår förhoppning, tillade Nonoo, att vi kommer att vara värdar för fler judiska bröllop i regionen. Vi önskar se att fler unga par väljer att bilda familj här och att tillväxten av vårt judiska samhälle kan fortsätta.

Enligt israeliska medier uppgår den judiska befolkningen i Bahrain till ungefär 50 personer.

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00