Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Församlingar i Blekinge bad för landet

Sverigebönen i Blekinge har nyligen haft årets första bönesamling, med representanter från alla fem kommunerna i länet. – Vi har funnit varandra över kommungränserna och känner att vi måste få ett andligt genomslag i vårt land. Sverige blöder, säger samordnaren Magnus Taubert.

Nyheter · Publicerad 16:00, 8 mar 2019

En gång per termin brukar Magnus Taubert bjuda in till bönesamlingar för hela länet, med Sverigebönen som arrangör. Det har han gjort de senaste fyra åren.

I år var det Pingstförsamlingen i Olofström som var värd och ett femtiotal bedjare mötte upp för att be för de ”sju samhällspelarna” och för kommunerna i Blekinge.

Under samlingen bad man mycket för politiska beslut och för sökande människor.

– Det är kris på många områden, mänskligt och psykiskt. Vi borde vara ännu mer på fronten. Det är vårt uppdrag att be för landet och att be loss lärjungar som tar sin kallelse på allvar, säger Magnus Taubert till Världen idag.

Under samlingen i Olofström fanns även tid för personlig förbön och för behov i de olika församlingarna.

– Vi har många små församlingar som inte har någon anställd. De får lite draghjälp av de större församlingarna, som har mer resurser och fler förebedjare, säger Magnus Taubert.

Han är själv medlem i Pingst Karlskrona som är länets största församling.

Nästa länsträff blir den första helgen i september, då evangelisten Ingemar Helmner kommer till Fågelmara Missionskyrka. Mellan de större samlingarna arrangeras exempelvis nationaldagsbönen 6 juni kommunvis.

– När vi väl kommer samman ger det mersmak. Det blir en andlig gemenskap som inte finns någon annanstans, det är det jag tycker är så inspirerande, säger Taubert.

Bedjarna i Blekinge känner ett ökande behov av bön för landet och funderar på att utöka antalet gemensamma bönesamlingar under året.

– Jesus kallar oss att vara vakna och bedjande, med fötterna på jorden och hjärtat i himlen, säger Magnus Taubert.

Det är kris på många områden, mänskligt och psykiskt. Vi borde vara ännu mer på fronten.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.