Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Folkfest i Bottnaryd när pingstkyrkan presenterade Jesus

Det bjöds på fest med hoppborg, barnmöte, lovsång, glass och hamburgare samt vittnesbörd om Jesus när ”True story tour” arrangerades i småländska Bottnaryd i helgen.

– Alla vi som stått här och vittnat i dag är mirakler, sade Mikael Lindblom, en av talarna i samlingen där även flera muslimer fanns bland åhörarna.

Nyheter · Publicerad 20:00, 18 maj 2022

Världen idag var på plats i småländska Bottnaryd när ”True story tour” arrangerades i samarbete mellan den lokala pingstförsamlingen samt missionsorganisationen Life Mission.

– Kraften i det personliga vittnesbördet är något jag fått se många gånger, och det är hjärtat i ”True story tour”, säger Marcus Palmblad initiativtagare bakom satsningen.

Inför kampanjen hade Life Misson tryckt upp tidningar med vittnesbörd om människor som fått sina liv förvandlade av Jesus.

– Vi har delat ut 700 tidningar med en inbjudan till kampanjen i Bottnaryd, säger Andreas Cucca, pastor i pingstförsamlingen.

Som mest fanns 150 personer på plats, vilket är mycket för en liten ort som Bottnaryd. Glada barn hoppade och lekte i hoppborgarna. De flesta barnen deltog sedan i barnmötet, som leddes av ett team från Pingstkyrkan i Hovslätt utanför Jönköping.

Efter det äntrade sångerskan Jill Svensson Agbessi scenen. Hon delade sitt vittnesbörd och sjöng den sång hon vann med i Talang i TV4.

– Sången ”Amazing grace”, om nåden som räddade mig, betyder extra mycket för mig, sade hon innan hon började sjunga till gitarrackompanjemang av Emil Brynte.

I Bottnaryd finns bostäder för nyanlända, och människor från olika generationer och kulturer fanns på plats, några av dem var muslimer. De lyssnade intresserat när Mikael Lindblom, Andreas Cucca, Magnus Nord samt Jennie och Mange Magnusson intervjuades av församlingsmedlemmen Sven Inge Widell om hur och varför de kom till tro.

En kvinna som tidigare varit muslim vittnade om hur hon kom till tro på Jesus. Efter att hon delat sitt vittnesbörd samtalade hon länge med några muslimska kvinnor, som hade många nyfikna frågor om den kristna tron.

Markus Ringbäck från Life Mission predikade om Jesus och avslutade med att leda i en frälsningsbön, som flera bad med i för första gången.

När Världen idag ber Andreas Cucca summera dagen säger han:

– Jag har pratat med människor som jag inte pratat med tidigare. ”True story tour” har hjälpt till att öppna dörrar och skapa en positiv känsla för församlingen i samhället.

Evangelisationskampanjen gav mersmak och de som Världen idag pratade med lovordade initiativet och tyckte att det måste upprepas.

Alla vi som stått här och vittnat i dag är mirakler – vi har blivit födda på nytt och därför är vi mirakler.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Hans rike ska aldrig ta slut

Ängeln Gabriel besöker en tonårsflicka i Nasaret och säger till henne de mest fantastiska saker:... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10