Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.
Romarbrevet 8:1

Världen idag

Folkfest i Bottnaryd när pingstkyrkan presenterade Jesus

Det bjöds på fest med hoppborg, barnmöte, lovsång, glass och hamburgare samt vittnesbörd om Jesus när ”True story tour” arrangerades i småländska Bottnaryd i helgen.

– Alla vi som stått här och vittnat i dag är mirakler, sade Mikael Lindblom, en av talarna i samlingen där även flera muslimer fanns bland åhörarna.

Nyheter · Publicerad 20:00, 18 maj 2022

Världen idag var på plats i småländska Bottnaryd när ”True story tour” arrangerades i samarbete mellan den lokala pingstförsamlingen samt missionsorganisationen Life Mission.

– Kraften i det personliga vittnesbördet är något jag fått se många gånger, och det är hjärtat i ”True story tour”, säger Marcus Palmblad initiativtagare bakom satsningen.

Inför kampanjen hade Life Misson tryckt upp tidningar med vittnesbörd om människor som fått sina liv förvandlade av Jesus.

– Vi har delat ut 700 tidningar med en inbjudan till kampanjen i Bottnaryd, säger Andreas Cucca, pastor i pingstförsamlingen.

Som mest fanns 150 personer på plats, vilket är mycket för en liten ort som Bottnaryd. Glada barn hoppade och lekte i hoppborgarna. De flesta barnen deltog sedan i barnmötet, som leddes av ett team från Pingstkyrkan i Hovslätt utanför Jönköping.

Efter det äntrade sångerskan Jill Svensson Agbessi scenen. Hon delade sitt vittnesbörd och sjöng den sång hon vann med i Talang i TV4.

– Sången ”Amazing grace”, om nåden som räddade mig, betyder extra mycket för mig, sade hon innan hon började sjunga till gitarrackompanjemang av Emil Brynte.

I Bottnaryd finns bostäder för nyanlända, och människor från olika generationer och kulturer fanns på plats, några av dem var muslimer. De lyssnade intresserat när Mikael Lindblom, Andreas Cucca, Magnus Nord samt Jennie och Mange Magnusson intervjuades av församlingsmedlemmen Sven Inge Widell om hur och varför de kom till tro.

En kvinna som tidigare varit muslim vittnade om hur hon kom till tro på Jesus. Efter att hon delat sitt vittnesbörd samtalade hon länge med några muslimska kvinnor, som hade många nyfikna frågor om den kristna tron.

Markus Ringbäck från Life Mission predikade om Jesus och avslutade med att leda i en frälsningsbön, som flera bad med i för första gången.

När Världen idag ber Andreas Cucca summera dagen säger han:

– Jag har pratat med människor som jag inte pratat med tidigare. ”True story tour” har hjälpt till att öppna dörrar och skapa en positiv känsla för församlingen i samhället.

Evangelisationskampanjen gav mersmak och de som Världen idag pratade med lovordade initiativet och tyckte att det måste upprepas.

Alla vi som stått här och vittnat i dag är mirakler – vi har blivit födda på nytt och därför är vi mirakler.

Abortfrågan handlar om det ofödda barnets rätt till sin kropp

Ledare I fredags kom så beslutet från USA:s Högsta domstol gällande aborträtten. Det gamla beslutet från... tisdag 28/6 00:10

Artikel om hbtq och Pingst har lett till intensiv debatt

Hbtq. Världen idags rapportering om kyrkorelaterade hbtq-forums slutna diskussion kring att förändra... tisdag 28/6 10:00

Sorgegudstjänst hölls för offren i masskjutningen i Oslo

Norge. På söndagen slöt Osloborna upp i en sorgegudstjänst i stadens domkyrka efter helgens terrordåd där... tisdag 28/6 07:00

Keramiker till vänster och vd:ar till höger på valsedeln

Politiker. Drygt hälften av alla 54 000 politiker som kandiderar i höstens val har uppgett något slags... tisdag 28/6 04:30

Signe Strålin: Visdom från en nioårig flicka i Uganda

Ungkrönika Jag kom häromveckan hem från en fantastisk, lite galen missionsresa med min bibelskoleklass i ett... tisdag 28/6 00:00

Hur missionerar vi i världens mest sekulära land?

Gästkrönika Den har naturligtvis sina brister och förklarar inte verkligheten fullödigt, men sedan resultatet... tisdag 28/6 00:00

OS-vinnaren Jonny Nilsson har avlidit

Dödsfall. Jonny Nilsson, OS-guldmedaljör i skridskor, har lämnat jordelivet. I en intervju med Världen idag... måndag 27/6 20:00

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier