Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Johnny Foglander

Foglander lämnar Livets ord

Den kände bibelläraren Johnny Foglander lämnar sin tjänst på Livets ords bibelskola i Uppsala för att bli pastor i nystartade eChurch. Det meddelar Foglander i ett brev till församlingen Livets ord.

Nyheter · Publicerad 20:05, 17 sep 2017

I brevet beskriver han den långa och svåra process han och hustrun Åsa haft, och som lett dem fram till beslutet att lämna tjänsten och församlingen Livets ord. ”Jag är oerhört tacksam för alla dessa år”, skriver han: ”Att få tillhöra en församling med så många härliga, genuina människor har varit så dyrbart”.

Han betonar att beslutet att lämna inte är en markering mot vare sig församlingen eller någon enskild. ”Vi älskar Livets ord och önskar verkligen Guds bästa i vägen framåt för församlingen”, upprepar han.

Johnny Foglander förklarar att han och Åsa tilltalas av att på nytt få ”bli del av ett pionjärskede där inte allt finns på plats ännu och att få vara delaktiga i både uppbyggnad och utformning. Bygga församling från början helt enkelt”.

Till och med oktober kommer Johnny Foglander att jobba vidare i sin tjänst som bibellärare på Livets ords bibelcenter. ”Från november kommer jag gå in som en av pastorerna i eChurch för att medverka i församlingens uppbyggnad med huvudsaklig inriktning på satsning mot universitetet och studentarbete, undervisning och lärjungaträning i församlingen”.


Livets ords pastor, Joakim Lundqvist, uttrycker den djupaste tacksamhet till Johnny Foglander för hans insatser på Livets ord under 34 års tid.

"Att han slutar är naturligtvis jättetråkigt från vårt eget perspektiv", säger Lundqvist och understryker att ingen konflikt ligger bakom förändringen, utan en upplevelse av Guds ledning som vi måste vara följsamma för.

"Jag önskar Johnny all Guds välsignelse i den nya tjänsten, och hoppas också att, när hans nya funktion har utkristalliserat sig, det kommer att finnas utrymme för honom att även framöver gäst-undervisa på LOBC".

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10