Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Floridaväckelse tv-sänds direkt över hela världen

Nyheter · Publicerad 09:38, 14 maj 2008
Floridaväckelse tv-sänds direkt över hela världen God TV hoppas på finansiellt stöd för att fortsätta sändningarnaMiljontals människor i 214 länder har minut för minut kunnat följa andeutgjutelsen under snart 40 dagars sändningar. God TV:s direktsändningar av väckelsen i Lakeland är i behov av vidare finansiering.

Att God TV skulle direktsända det kraftfulla skeendet var självklart redan när de första rapporterna om andeutgjutelsen blev kända i början av april. God TV:s ledare Rory och Wendy Alec reste då genast till platsen för att följa upp händelsen.
– De har länge haft en vision att en dag få direktsända en kristen väckelse, något vi exempelvis inte kunde göra under väckelsen i Toronto och i Pensacola. När de fick se vad som hände i Lakeland tänkte de genast att detta måste vi ta vara på, säger God TV:s Sven-Axel Conrad och påpekar att händelsen är historisk.

God TV sänder dagligen fyra-fem timmar från Lakeland via sina båda kanaler God TV och God Europe samt via webben. För att bereda rum för sändningarna har man tvingats stryka i de ordinarie sändningarna. Det har skett i samförstånd med dem som brukar disponera den här sändningstiden, exempelvis Joyce Meyer och Benny Hinn, enligt Sven-Axel Conrad.
– Vi är överens om att det här är så viktigt och vi har gjort ett avtal med dem, förklarar han.
Problemet är istället att de pengar som avsatts för sändningarna nu börjar ta slut.
Sändningarna är dyra och nu vädjar kanalen om gåvor för att kunna fortsätta spegla skeendet.
– Det kostar cirka fem miljoner kronor i veckan att göra sändningarna från Lakeland. Om vi inte får in nya pengar snabbt kan vi inte fortsätta, förklarar Conrad som hoppas på en lösning.

Andeutgjutelsen startade den 2 april när den kanadensiske evangelisten Todd Bentley besökte Lakeland för att hålla en kampanj. Sedan dess har ett otal helandeunder inträffat, bland annat uppges hundratals människor ha rest sig ur rullstolar och många cancersjuka ha blivit helade.

>> Se på möten från väckelsen i Florida Via God TV:s hemsida kan du titta på mötena. www.god.tv

Jonas Adolfsson
jonas.adolfsson@varldenidag.se

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

Abort. En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för...

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Media. Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord...