Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Flera manifestationer runt om i landet

Det är inte bara i Stock­holm som Jesus­mani­festa­tionen kommer att pågå. Flera städer i Sverige anordnar egna parader med sång, vittnesbörd och bön. Först ut är småländska Kalmar.

Nyheter · Publicerad 00:00, 25 maj 2011

På lördagen fylldes Stockholm av kristna som ville visa sin tro på Jesus. Men i år fick manifestationen viss konkurrens av andra städer som håller egna arrangemang Allra först kommer Kalmar som samlar stadens kristenhet på självaste nationaldagen den sjätte juni.

I februari förra året var Tjebbo van den Eijkhof från Jesusmanifestationens ledningsgrupp på besök i staden. Bland församlingarna växte tanken att inte bara be för landet, utan att även ha en parad på de egna gatorna. Representaterna gick vägen via Ekumeniska rådet till att förankra idén i kyrkorna och hos ledarna.
Under året har det varit ett flertal välbesökta bönesamlingar och Lennart Jacobsson, samordnare för Kalmargruppen, har fått höra att många i regionen har bett för satsningen.  Han är övertygad om att det betyder något särskilt för trakten och nämner tre viktiga punkter:
– En är att vi kommer samman som kyrkor, en annan att vi nätverkar med varandra och den tredje, och viktigaste, är att det händer något särskilt där Jesu namn manifesteras.

Och snart är det dags. Om   knappt två veckor samlas folket på stadens fyra torg där församlingarna står för programmet. Vid ett givet klockslag tågar alla mot Larmtorget, där även domkyrkan ligger. Lovsång, tillbedjan och uppträdanden blir några av punkterna på agendan,  och även biskopen deltar i nattvarden. Dessutom kommer några lokala profiler att dela med sig av sina personliga vittnesbörd. Bland andra en konstnär som mötte Jesus när han målade en tavla.
– Vi har också Kalmar FF-spelaren Daniel Mendez på plats som ska berätta om varför han är kristen och vad det betyder för honom, som både vanlig människa och som fotbollsspelare, berättar Lennart Jacobsson och tillägger att missionsbåten också Shalom kommer att segla in i hamnen

Ruth Petersson
ruth.petersson@varldenidag.se

Dags för årets Allhelgonakonferens i Sankta Clara kyrka

Stockholm. Magnus Persson, Annahita Parsan och Bryan Stevenson finns bland talarna under Allhelgonakonferensen... fredag 30/10 12:16