Gud, sedan urminnes tid är du min konung, du som utför frälsningsverk på jorden.
Psaltaren 74:12

Världen idag

Flera kristna stjärnor i fotbolls-EM

Regerande världsmästarnationen Frankrike tillhör förhandsfavoriterna i det fotbolls-EM som just nu pågår för fullt. Lagets anfallare Olivier Giroud samt Englands anfallare Marcus Rashford är två av EM-stjärnorna som berättat om sin kristna tro.

Även flera svenska spelare har gett uttryck för en kristen tro.

Nyheter · Publicerad 20:00, 17 jun 2021

Ett år försenat samt för första gången utspritt i ett större antal europeiska städer – fotbollsfesten EM är i gång. Bland de deltagande stjärnspelarna finns flera som i offentliga sammanhang talat om sin tro på Jesus.

I Frankrike, som vann VM-guld 2018, spelar Olivier Giroud som på klubbnivå tillhör engelska storlaget Chelsea. Den franske stjärnanfallaren har på sin ena arm tatuerat några rader från den 23:e psalmen: ”Herren är min herde, ingenting skall fattas mig”.

Olivier Giroud har också talat sig varm om Alphakurser i kristen tro.

Englands anfallare Marcus Rashford, till vardags spelare i Manchester United, är en annan stor fotbollsstjärna som gärna pratar om sin kristna tro.

– Det är omöjligt att inte ha en tro på Gud och allt han gör för oss, har fotbollsstjärnan sagt i en intervju i The Guardian.

Rashford har även gjort sig känd för sitt sociala engagemang utanför fotbollsplanen. Sommaren 2020 skrev han till den brittiska regeringen om vikten av att barn skulle få skolmat även när skolorna var stängda under pandemin.

Den svenske EM-spelaren Ken Sema har för vana att fira med att göra korstecknet när han gjort mål. I en intervju i Aftonbladet i februari 2019 talade han om att han tror på Gud och går i kyrkan. Även lagkamraterna Alexander Isak, Dejan Kulusevski samt Robin Quaison har setts göra korstecknet på fotbollsplanen.

24 lag deltar i sommarens EM-slutspel som kommer att avslutas med final på Wembley i London den 11 juli.

Det är omöjligt att inte ha en tro på Gud och allt han gör för oss.

Feminiseringen av kyrkan riskerar att stöta bort männen

Gästledare Kyrkorna riskerar att bli en plats där män inte trivs. Redan i dag har många kyrkor färre män än... onsdag 4/10 00:10

Myndigheten varnar: Kriminella gäng startar vårdcentraler

Brott. Den gängrelaterade brottsligheten hittar hela tiden nya områden som man intar. Nu har den grova... onsdag 4/10 07:00

Stunderna som förvandlar oss – i ett nu

Vardagskrönika Ögonen har vant sig vid det mörka efter att ha kikat ut över havet en stund. Natten är vad man... onsdag 4/10 00:00