Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Flera kristna stjärnor i fotbolls-EM

Regerande världsmästarnationen Frankrike tillhör förhandsfavoriterna i det fotbolls-EM som just nu pågår för fullt. Lagets anfallare Olivier Giroud samt Englands anfallare Marcus Rashford är två av EM-stjärnorna som berättat om sin kristna tro.

Även flera svenska spelare har gett uttryck för en kristen tro.

Nyheter · Publicerad 20:00, 17 jun 2021

Ett år försenat samt för första gången utspritt i ett större antal europeiska städer – fotbollsfesten EM är i gång. Bland de deltagande stjärnspelarna finns flera som i offentliga sammanhang talat om sin tro på Jesus.

I Frankrike, som vann VM-guld 2018, spelar Olivier Giroud som på klubbnivå tillhör engelska storlaget Chelsea. Den franske stjärnanfallaren har på sin ena arm tatuerat några rader från den 23:e psalmen: ”Herren är min herde, ingenting skall fattas mig”.

Olivier Giroud har också talat sig varm om Alphakurser i kristen tro.

Englands anfallare Marcus Rashford, till vardags spelare i Manchester United, är en annan stor fotbollsstjärna som gärna pratar om sin kristna tro.

– Det är omöjligt att inte ha en tro på Gud och allt han gör för oss, har fotbollsstjärnan sagt i en intervju i The Guardian.

Rashford har även gjort sig känd för sitt sociala engagemang utanför fotbollsplanen. Sommaren 2020 skrev han till den brittiska regeringen om vikten av att barn skulle få skolmat även när skolorna var stängda under pandemin.

Den svenske EM-spelaren Ken Sema har för vana att fira med att göra korstecknet när han gjort mål. I en intervju i Aftonbladet i februari 2019 talade han om att han tror på Gud och går i kyrkan. Även lagkamraterna Alexander Isak, Dejan Kulusevski samt Robin Quaison har setts göra korstecknet på fotbollsplanen.

24 lag deltar i sommarens EM-slutspel som kommer att avslutas med final på Wembley i London den 11 juli.

Det är omöjligt att inte ha en tro på Gud och allt han gör för oss.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00