Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er.
Johannesevangeliet 15:13–14

Världen idag

”Flera frälsta” när kristet team besökte new age-mässa

När ”hälsomässan” Harmoni Expo öppnade igen efter pandemin var ett kristet team på plats i Solnahallen. Gensvaret var stort från både besökare och utställare, som gärna ville ha samtal och förbön. Nyfrälsta har sedan dess kommit med till kyrkan eller följts upp via digitala möten.

Nyheter · Publicerad 20:00, 24 nov 2021

När mässan Harmoni Expo i Solnahallen öppnades igen hade den hållits digitalt förra året. Mitt ibland kristaller, trolltrummor, shamaner och healers fanns ett kristet team som erbjöd förbön, samtal och gratis böcker.

Föreläsaren och Världen idag-krönikören Gunilla Svensson var en i teamet. Hon upplever att den andliga hungern har tilltagit och att öppenheten är större nu än innan pandemin.

– Det var fantastiskt lätt att höra Guds röst och att berätta om Jesus. Människor har väldigt lite kunskap om kristen tro, men de är nyfikna, säger hon.

Många ville sätta sig i förbönsstolarna i den kristna montern och teamet fick be med ett 15-tal personer till frälsning. Efteråt har människor följt med till kyrkor och bönegrupper och flera vill döpas. Gunilla Svensson är lyrisk över gensvaret.

– Vi börjar se en fantastisk frukt. Människor är så begeistrade av Jesus och av friden de upplever. En del blir positivt chockade över vilken musik, glädje och rörelse det är i kyrkan.

Den kristna gruppen fick även samtala med utställare på mässan, däribland en shaman och en reikihealer. Många av utställarna tog med sig kristna böcker hem.

Flera Stockholmsförsamlingar står bakom arbetet och uppföljningen av de nyfrälsta är viktig. Efter mässan har man haft digitala möten på Teams varje torsdag för dem som vill. Andra följs upp via sms och telefonsamtal. Gunilla Svensson talar om vikten av att omsluta människor i bön-och församlingsgemenskap.

Hon skulle önska att fler församlingar ställde upp montrar på liknande mässor, som finns på många håll i landet.

– Det är verkligen roligt att vara på plats för de sökande. Det gör något med ens kristna tro.

Människor är så begeistrade av Jesus och av friden de upplever.

En nystart för Sverige – eller en smart uppstart på valrörelsen?

Ledare Så fick Sverige en ny regering och det politiska kaoset är för tillfället avvärjt. En... torsdag 2/12 00:10

Folkmord i Xinjiang bäddar för hård dom

Ledare Att Kinas president, Xi Jinping, nu formellt kan knytas till interneringslägren för uigurer kom... torsdag 2/12 00:10

Varje cell kommer att fortsätta hävda att vi är antingen man eller kvinna.

Ledarkrönika Man kan säga mycket om den nyliga debattartikeln i Expressen där företrädare för Liberala... torsdag 2/12 00:09

Gud är inte längre bort än att han sträcker ut sin hand till dig när du ropar.

Inför söndag Den här söndagen har kyrkoårstemat ”Guds rike är nära”. Tänker vi i tid, eller rum? Tänk, vad det... torsdag 2/12 00:00

Levande ljus är inte den största brandrisken

Säkerhet. Advent är här, en hektisk tid för brandkår och räddningstjänst. Men tvärtemot vad många tror är det... torsdag 2/12 05:00

Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier