Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Människor tröstar varandra efter skjutningen på en Country bar i Thousand Oaks, Kalifornien. Foto: Mark J. Terrill

Flera döda i skottlossning på bar i Kalifornien

Elva personer har dödats i en masskjutning på en bar i södra Kalifornien nu på förmiddagen, uppger amerikanska medier. Den misstänkte gärningsmannen som plötsligt öppnade eld är nu också själv död.

Nyheter · Publicerad 12:06, 8 nov 2018

Det var full aktivitet på country- och westernbaren Borderline när den misstänkte gärningsmannen – en man med skägg helt klädd i svart, enligt vittnen – öppnade eld. Han använde ett halvautomatiskt vapen, skriver lokaltidningen Ventura County Star.

Uppgifterna om att minst elva personer skadats kommer från sheriffkontoret i länet Ventura, vars pressträff direktsändes av nyhetskanalen ABC7. Det är oklart hur pass allvarligt läget är för de skadade.

Musikbaren ligger i Thousand Oaks omkring sex mil nordväst om Los Angeles. Det finns uppgifter om att ett 30-tal skott avfyrats, enligt Newsweek. Bland de skadade finns räddningspersonal.

– En polis har skottskadats, säger Garo Kuredjian från sheriffkontoret i länet Ventura, enligt ABC7.

Ett stort polis- och räddningspådrag och flera ambulanser syns på bilderna från området runt baren. Sheriffen i Ventura ska ha fått larm om händelsen klockan 23.30, klockan 8.30 på morgonen svensk tid.

Ny ”tv-skatt” kan drabba döda

Politik. Att riksdagen inför en "tv-skatt" utan att samtidigt öka kraven på public service, och som till och med kan drabba döda, väcker stark kritik. En av...

Trettio år i fängelse för ett förlorat barn

Ledare Lagstiftning Trettio år är en lång tid för den som sitter i fängelse. I Sverige är det ett straff som så gott som aldrig utdöms. Snitt-tiden i fängelse för så...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...