Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Människor tröstar varandra efter skjutningen på en Country bar i Thousand Oaks, Kalifornien. Foto: Mark J. Terrill

Flera döda i skottlossning på bar i Kalifornien

Elva personer har dödats i en masskjutning på en bar i södra Kalifornien nu på förmiddagen, uppger amerikanska medier. Den misstänkte gärningsmannen som plötsligt öppnade eld är nu också själv död.

Nyheter · Publicerad 12:06, 8 nov 2018

Det var full aktivitet på country- och westernbaren Borderline när den misstänkte gärningsmannen – en man med skägg helt klädd i svart, enligt vittnen – öppnade eld. Han använde ett halvautomatiskt vapen, skriver lokaltidningen Ventura County Star.

Uppgifterna om att minst elva personer skadats kommer från sheriffkontoret i länet Ventura, vars pressträff direktsändes av nyhetskanalen ABC7. Det är oklart hur pass allvarligt läget är för de skadade.

Musikbaren ligger i Thousand Oaks omkring sex mil nordväst om Los Angeles. Det finns uppgifter om att ett 30-tal skott avfyrats, enligt Newsweek. Bland de skadade finns räddningspersonal.

– En polis har skottskadats, säger Garo Kuredjian från sheriffkontoret i länet Ventura, enligt ABC7.

Ett stort polis- och räddningspådrag och flera ambulanser syns på bilderna från området runt baren. Sheriffen i Ventura ska ha fått larm om händelsen klockan 23.30, klockan 8.30 på morgonen svensk tid.

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

Abort. En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för...

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Media. Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord...