Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Foto: Stefan Leonardsson

Fisksätra kyrka vandaliserad

Guds Hus är ett interreligiöst projekt i Fisksätra där Svenska kyrkan, St Konrads katolska församling och Muslimernas förening i Nacka samverkar.Men nu höjs röster mot att öppna kyrkan för muslimsk verksamhet.Natten till lördag klottrades tre av väggarna på Fisksätra kyrka ned med slagordet: Ingen moské i kyrkan – nej.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 apr 2011

Enligt vittnen rör det sig om mellan 30 centimeter, upp till en meter, stora bokstäver som klottrats på tre väggar runt kyrkan, skriver Nacka Värmdö Posten. Budskapet är tydligt. Ingen moské i kyrkan.
– Klart man blir ledsen, men vi har räknat med att det kommer att ta tid för folk att acceptera det här, säger Imamen Awad Olwan, till tidningen.

Kyrkoherden Carl Dahlbäck säger att det var en stark upplevelse att stå på torget i Fisksätra och se kyrkan förstörd. Efter skadegörelsen samlas arbetslaget idag till ett möte för att fånga in om det finns en oro bland personalen, och om de behöver göra en ny riskbedömning, skriver tidningen.
– Det är väldigt tråkigt givetvis, fast det var inte oväntat. Det finns de som inte stödjer vår tanke. Klottret är en tydlig protest och det är tråkigt att de protesterna inte görs via diskussioner och dialog, säger Carl Dahlbäck, till tidningen.

Fisksätra kyrka ligger i hjärtat av Fisksätra, vid Fisksätra torg. I dag är kyrkan en mötesplats för många; gudstjänstfirare, familjer, barn, teater- och musikintresserade och många fler. Det är också en mötesplats över religionsgränserna. Den katolska församlingen firar mässa i kyrksalen och muslimer och kristna möts i samtal.

varldenidag.se
webbredaktionen@varldenidag.se

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

Abort. En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för...

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Media. Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord...