Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Foto: Stefan Leonardsson

Fisksätra kyrka vandaliserad

Guds Hus är ett interreligiöst projekt i Fisksätra där Svenska kyrkan, St Konrads katolska församling och Muslimernas förening i Nacka samverkar.Men nu höjs röster mot att öppna kyrkan för muslimsk verksamhet.Natten till lördag klottrades tre av väggarna på Fisksätra kyrka ned med slagordet: Ingen moské i kyrkan – nej.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 apr 2011

Enligt vittnen rör det sig om mellan 30 centimeter, upp till en meter, stora bokstäver som klottrats på tre väggar runt kyrkan, skriver Nacka Värmdö Posten. Budskapet är tydligt. Ingen moské i kyrkan.
– Klart man blir ledsen, men vi har räknat med att det kommer att ta tid för folk att acceptera det här, säger Imamen Awad Olwan, till tidningen.

Kyrkoherden Carl Dahlbäck säger att det var en stark upplevelse att stå på torget i Fisksätra och se kyrkan förstörd. Efter skadegörelsen samlas arbetslaget idag till ett möte för att fånga in om det finns en oro bland personalen, och om de behöver göra en ny riskbedömning, skriver tidningen.
– Det är väldigt tråkigt givetvis, fast det var inte oväntat. Det finns de som inte stödjer vår tanke. Klottret är en tydlig protest och det är tråkigt att de protesterna inte görs via diskussioner och dialog, säger Carl Dahlbäck, till tidningen.

Fisksätra kyrka ligger i hjärtat av Fisksätra, vid Fisksätra torg. I dag är kyrkan en mötesplats för många; gudstjänstfirare, familjer, barn, teater- och musikintresserade och många fler. Det är också en mötesplats över religionsgränserna. Den katolska församlingen firar mässa i kyrksalen och muslimer och kristna möts i samtal.

varldenidag.se
webbredaktionen@varldenidag.se

”De kristna är Mellanösterns hopp”

Mellanöstern. Boenden i ruiner, skyhöga matkostnader och muslimska grannar som radikaliserats. Det är vad många kristna återvändare möter i Syrien och Irak. Trots...

Bejakar prostitution – hyllas av politiker

Ledare Margot Wallström skrev den 8 juli på sin Facebooksida om hur hon följt med poliser och socialarbetare ner i den undre världen och hur hon upplevde...

Trump mötte människor som förföljts för sin tro

USA. Förföljda troende från ett tiotal olika länder besökte nyligen USA:s president Donald Trump. Några tackade presidenten för hans administrations...