Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Finns hemligheten med 666 i vår tids teknik?

Är demokratin i Sverige hotad? Talar bränslejättarna sanning om reduktionsplikten? Och vad innebär talet 666 som beskrivs i Bibeln? Det är frågor som diskuteras i detta avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist ger även ett boktips.

Nyheter · Publicerad 17:47, 12 maj 2023

I söndagens partiledardebatt i SVT anklagade Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson Tidöpartierna för att hota grunderna i vår demokrati. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter resonerar Sven Almkvist kring ifall demokratin i Sverige är hotad, och vad det i så fall är som hotar den.

Han kommenterar även det faktum att statsminister Ulf Kristersson tidigare kallat Januariavtalet för ett sätt att ”mixtra med demokratin”.

Det andra ämnet som diskuteras i programmet är Tidöpartiernas besked om att reduktionsplikten för bensin och diesel ska sänkas, och att drivmedelsbolagen uppgett att det knappast kommer leda till någon stor prissänkning. Frågan som ställs är huruvida bensinbolagen har rätt, eller ifall det kan finnas andra anledningar till deras utspel.

Det sista ämnet som diskuteras är en fortsättning på förra veckans diskussion om Uppenbarelsebokens 13:e kapitel. Den här gången är det talet 666 som diskuteras.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10