Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Färre kristna och fler icke-troende i Storbritannien

Resultatet från en befolkningsundersökning som gjordes i Storbritannien 2011 redovisades på tisdagen. Den visar att allt fler britter ansluter sig till en ateistisk livssyn. Antalet kristna har enligt undersökningen minskat med fyra miljoner på tio år.

Nyheter · Publicerad 00:00, 11 dec 2012

The Independent uppger att antalet som kallar sig kristna har minskat från 37, 3 miljoner 2001 till 33, 2 miljoner förra året. Kristendomen är fortfarande den dominerande livsåskådningen i Storbritannien men siffrorna innebär att 72 procent kallade sig kristna 2001, 2011 är det 59 procent som gör det. Samtidigt uppgav 25, 1 procent av de svarande att de inte hade någon tro, vilket är en ökning från 14, 8 procent jämfört med ett decennium tidigare. Andelen muslimer har ökat från 3 till 4,8 procent av befolkningen.

Ärkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, menar dock i en kommentar att kyrkan inte håller på att förlora sin starka position i landet. Han hänvisar till att katedralerna fortsatt är välbesökta.
- Detta tyder inte på en kyrka som håller på att blekna bort. Vi borde tänka en gång till innan vi ansluter oss till en sådan kliché, skriver han i the Radio times enligt Christian today.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...

Sparare kan tänka sig offra chipsen

Godis, hämtmat och uteluncher är sådant som många kan tänka sig offra för att spara mer. Män har större sparmarginaler än kvinnor och kan i snitt...