Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

"Fara för samhället att bryta ner normerna"

Genusidéer och normkritik är en stor fara för samhället. Det menar den forne kristdemokratiske partiledaren Alf Svensson och skräder inte orden när han talar om ideologins konsekvenser. – Det blir anarki, säger han.

Nyheter · Publicerad 14:33, 6 feb 2018

Att genusteorier och normkritiska tänkesätt tar stor plats inom olika områden i Sverige i dag bekymrar Kristdemokraternas före detta partiledare Alf Svensson.

– Jag tror att det är en stor fara för samhället om man tar hjälp av dessa mer eller mindre hopsnickrade teorier, säger han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...