Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Familjen ska lyftas fram under 40 dagar av bön och fasta

Nu uppmuntrar Sverigebönen till 40 dagar bön och fasta fram till påsk. Bön för familjen är ett av de ämnen man vill flagga extra för. De som vill ingå i en bönekedja kan boka något av de pass som ska täcka alla timmar mellan klockan 05 och 00.

Nyheter · Publicerad 15:00, 13 mar 2019

Det är andra året i rad som Sverigebönen tar initiativ till 40 dagars bön och fasta. På hemsidan www.sverigebonen24-7.com kan grupper eller enskilda boka sina bönetimmar och ta del av en böneguide. Där lyfts fasta fram som ett vapen i den andliga striden.

– Jag tror Gud längtar efter att vi ska dra oss undan, stilla ner oss och kanske stänga av sociala medier. Det behöver även våra ledare göra, säger Sverigebönens ordförande Patrik Sandberg.

I böneguiden beskrivs också böneämnena, Sverigebönens sju samhällspelare. I år vill man framför­allt betona bön för familjen, nu när organisationerna Levande familjer och Gifta för livet inte finns längre.

– De sista tre – fyra månaderna har vi tydligt känt det som om stafettpinnen läggs ner och det har bildats ett vakuum på det här området. Vi behöver be för att något nytt ska växa fram.

Med anledning av detta har Sverigebönen kontaktat Alpha Sverige, som har ett särskilt material för kyrkor som vill arrangera äktenskapskurser.

– Det vill vi pusha för. Familjen och kyrkan är två viktiga samhällspelare som bär allt det andra. Människor behöver få tag på den helige Ande så att de har något att ge ute i arbetslivet, säger Patrik Sandberg.

Han nämner det bibliska exemplet Daniel, som bad tre gånger om dagen och förföljdes för det, men som blev starkt använd av Gud och fick vishet i olika situationer.

I förberedelserna inför fastekampanjen har Sverigebönen också fått till sig ett bibelord från Uppenbarelseboken 22:2, om livets träd som ska ge läkedom till folket. Sandberg menar att det är mycket av kunskapens träd i svensk kristenhet, med debatter och liknande, men att vi också behöver livets träd.

– Människor mår mer dåligt än någonsin i Sverige. Vi behöver be om att läkedom ska få komma, säger han.

I den judiska kalendern är den här månaden Adar en tid av förberedelse för att möta Herrens närvaro och att söka honom för genombrott och upprättelse, förklarar Patrik Sandberg.

Han jämför med Bibelns Ester, som badade i oljor i flera månader för att bli utrustad inför mötet med kungen.
– Kungen sträckte fram sin spira mot Ester. Det är en bild av att få bönesvar.

Patrik Sandberg uppmuntrar människor att mejla in tilltal, profetior eller bibelord som kommit till dem under den här tiden.

– Vi ska försöka sammanställa vad Gud talar.

Människor mår mer dåligt än någonsin i Sverige. Vi behöver be om att läkedom ska få komma.

Böneämnen under perioden

11-15 mars: Politiker och kungafamiljen

16-21 mars: Kyrkan i Sverige på varje ort

22-27 mars: Äktenskap och famlij

28 mars-2 april: Media

3-7 april: Utbildning

8-12 april: Näringsliv och arbetsplatser

13-15 april: Kultur och idrottsvärld

Isländsk ESC-provokation skapar kritik

Det isländska bandet Hatari, som deltog i Eurovision, hade flera gånger blivit varnade för att utföra politiska provokationer i samband med...

Israel är viktigare än Bibi Netanyahu

Israelkommentar Den intensiva debatten runt immunitetslagen är självklart inte oväntad. Det är också orsaken till att Netanyahu väntade med initiativet tills han...

Immunitetslagen central i koalitionsförhandlingarna

På onsdag om en vecka är det deadline för Benjamin Netanyahu att presentera sin nya regering. Men för närvarande går koalitions­förhandlingarna med...