Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Facebook stoppade populär låt av kristen Örebroartist

Den kristna låten She's called Grace har delats flitigt i sociala medier. Men nu menar Facebook att videon strider mot deras annonseringspolicyer. – Jag blev så arg och frustrerad! Här delar jag en video och så blockar de mig, säger artisten Mats Dernánd.

Nyheter · Publicerad 08:21, 28 jun 2019

Under våren lade Mats Dernánd ut sin video med låten She's called Grace på Facebook och fick över 4 000 tittningar. För att nå personer utanför Sverige med sångens kristna budskap gjorde han ett sponsrat inlägg på Facebook. Det blev först godkänt men senare hörde Facebook av sig till Örebro-musikern och menade att videon stred mot deras reklampolicy.

– Jag blev så arg och frustrerad! Här delar jag en video och så blockar de mig. Jag tänker att det är en vanlig låt, förvisso med ett kristet budskap men den är inte så kontroversiell, säger han till Världen idag.

Efter mejlkontakter med Facebook fick Dernánd till slut beskedet:

”Det finns nu inga ytterligare åtgärder som du kan ta. Vi stöder inte några konton som inte överensstämmer med våra annonseringspolicyer eller andra standarder. Vänligen förstå att detta beslut är slutgiltigt.”

Videon går att se på Facebook men Dernánd får inte sponsra den eller något annat heller, så att fler utanför hans vänkrets kan upptäcka den.

Dernánd har hört sig för bland vänner och följare på nätet om varför hans video nekas sponsring. Det finns bara spekulationer, och han själv vet inte hur mycket av detta som beror på hans video eller på Facebook själva. Men tanken kring att det skulle ha med det kristna budskapet att göra har ändå slagit honom.

– Det kan ju finnas massa förklaringar. Jag tänker att det har med budskapet att göra men jag vet ingenting, bara att jag inte får sponsra, säger han.

Världen idag har sökt Facebook för en kommentar men i skrivande stund inte fått något svar.

Videon She's called Grace går att se på Dernáds Facebooksida: https://www.facebook.com/mats.dernand

Ett sponsrat inlägg betyder att man mot betalning kan göra sig synlig för bredare läsargrupper på Facebook.

Jag tänker att det är en vanlig låt, förvisso med ett kristet budskap men den är inte så kontroversiell.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....