Vinn vishet, vinn förstånd! Glöm inte vad min mun har sagt och vik inte av från det.
Ordspråksboken 3:18

Världen idag

Skärmdump från gruppens Facebooksida.

Facebook-kampanj för förföljda kristna

Har du den senaste tiden sett någon lägga upp ett foto på sociala medier, föreställande sig själv med ett kors om halsen? Då var det troligtvis ett ställningstagande för världens förföljda kristna. Just nu pågår nämligen kampanjen #mittkors.

Nyheter · Publicerad 10:17, 3 aug 2016

Det var Johanna Andersson, Annika Borg och Helena Edlund, från bloggen Kristen opinion som för en vecka sedan startade Facebookgruppen #mittkors. Tanken med gruppen är att ta ställning för världens förföljda kristna, i efterdyningarna av knivdådet mot en präst i Frankrike.

"Korset är hoppets, kärlekens och nådens tecken, ett tyst motstånd mot mörker och våld." skriver initiativtagarna på bloggen.

Människorna som går med i gruppen uppmanas att ”öppet och med stolthet bära korset runt halsen i vår vardag”, och att på sociala medier lägga ut bilder på sig själva med kors om halsen.

I skrivande stund har gruppen 1 133 medlemmar.

Flera av medlemmarna skriver positiva reaktioner på gruppens sida, och många delar också med sig av bakgrunden till sina kors. Det finns kors från Etiopien, kors som är kopior av vikingakors, kors som är tillverkade av bärarens barn och kors som man fått i dopgåva.

”Tack för denna gruppen! Hans kors – orsaken till min livsglädje!” skriver en av medlemmarna.

”Här är mitt! ’Ingen tänder ett ljus och gömmer det under ett kärl eller ställer det under en bänk, utan man ställer det på en ljushållare, så att de som kommer in ser ljuset.’" skriver en annan.

Den som söker på #mittkors på Facebook kan ta del av fler korshistorier.

Ingen tänder ett ljus och gömmer det under ett kärl eller ställer det under en bänk, utan man ställer det på en ljushållare.

Både partilojalitet och samvetsfrihet borde rymmas inom riksdagen

Ledare Lika regelbundet som årstiderna återkommer media till KD och abortfrågan. Det gäller DN,... lördag 21/5 00:10

Låt oss värna den biologiska mångfalden i sommar!

Ledare Efter en aprilmånad präglad av ytterligheter – första halvan kall, andra halvan varm – har vi haft... fredag 20/5 00:10

Villkor för samfundsstöd: Medlemskap för hbtq-personer

Bidrag. Trossamfund kommer även fortsättningsvis att kunna välja bort kvinnor eller homosexuella som... lördag 21/5 07:00

Ta varje tillfälle som ges

Missionsglimten Under fem dagar har jag varit i Bangladesh för bön och planering. Jag har fått rapporter om nya... lördag 21/5 00:00

Israel är alltid skyldig – oavsett

Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den... fredag 20/5 00:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den...
Följ Världen idag i sociala medier