Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Skärmdump från gruppens Facebooksida.

Facebook-kampanj för förföljda kristna

Har du den senaste tiden sett någon lägga upp ett foto på sociala medier, föreställande sig själv med ett kors om halsen? Då var det troligtvis ett ställningstagande för världens förföljda kristna. Just nu pågår nämligen kampanjen #mittkors.

Nyheter · Publicerad 10:17, 3 aug 2016

Det var Johanna Andersson, Annika Borg och Helena Edlund, från bloggen Kristen opinion som för en vecka sedan startade Facebookgruppen #mittkors. Tanken med gruppen är att ta ställning för världens förföljda kristna, i efterdyningarna av knivdådet mot en präst i Frankrike.

"Korset är hoppets, kärlekens och nådens tecken, ett tyst motstånd mot mörker och våld." skriver initiativtagarna på bloggen.

Människorna som går med i gruppen uppmanas att ”öppet och med stolthet bära korset runt halsen i vår vardag”, och att på sociala medier lägga ut bilder på sig själva med kors om halsen.

I skrivande stund har gruppen 1 133 medlemmar.

Flera av medlemmarna skriver positiva reaktioner på gruppens sida, och många delar också med sig av bakgrunden till sina kors. Det finns kors från Etiopien, kors som är kopior av vikingakors, kors som är tillverkade av bärarens barn och kors som man fått i dopgåva.

”Tack för denna gruppen! Hans kors – orsaken till min livsglädje!” skriver en av medlemmarna.

”Här är mitt! ’Ingen tänder ett ljus och gömmer det under ett kärl eller ställer det under en bänk, utan man ställer det på en ljushållare, så att de som kommer in ser ljuset.’" skriver en annan.

Den som söker på #mittkors på Facebook kan ta del av fler korshistorier.

Ingen tänder ett ljus och gömmer det under ett kärl eller ställer det under en bänk, utan man ställer det på en ljushållare.

Kärnan i en andlig reformation

Ledare I Gamla testamentet finns ett intressant dubbelverk från tiden efter Israels babyloniska fångenskap. Det är böckerna Esra och Nehemja, som skildrar...