Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

Facebooks vd Mark Zuckerberg medger att företaget blockerat abortkritiska budskap. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Facebook blockerar prolife-budskap

Inför att Irland 2018 skulle rösta om att liberalisera landets abortlag eller inte, valde Facebook att medvetet censurera annonser med budskap från abortmotståndare. Detta har Facebooks vd Mark Zuckerberg nu själv medgivit.

Nyheter · Publicerad 13:57, 18 jul 2019

Debatten om den sociala medie­jättens till synes godtyckliga beslut kring vad som ska få finnas på plattformen och inte fortsätter.

I ett tal nyligen berättade Facebooks vd Mark Zuckerberg att man valde att stoppa amerikanska annonser riktade gentemot den irländska befolkningen inför valet om landets abortlagstiftning. Trots att man från politiskt håll i Irland inte klagat eller ens på en direkt fråga bett Facebook att blockera annonseringen ”slutade det med att vi inte tillät annonserna”, sade Zuckerberg enligt Lifesitenews.

Bara en månad innan det irländska valet befann sig Facebookchefen i den amerikanska kongressen och lovade då att företaget inte alls är partiskt när det gäller vad som får finnas på företagets plattform.

Facebook har flera gånger tidigare kritiserats för att man blockerat just värdekonservativa budskap, en kritik som växt sedan det blev känt att en av företagets högsta chefer, Sheryl Sandberg, aktivt stöder abortaktören Planned Parenthood. Hon ska ha donerat en miljon dollar till det amerikanska abortföretaget.

Sann mångfald kräver olika åsikter, SVT!

Ledare Blott Sverige svenska stollerier har! Så skulle man kort kunna kommentera veckans uppmärksammade... lördag 30/5 00:00

Människovärdet blir synligt i coronatider

Ledare Debatten om den svenska coronastrategin fortsätter, och lär så göra under lång tid framöver. Något... torsdag 28/5 00:00

Fyra aktuella frågor till SMR:s nya generalsekreterare

I sin nya roll som generalsekreterare kommer Charlotta Norrby att få hantera många frågor, av vilka... måndag 1/6 06:50

Karlskronagudstjänster blev till stadsvandringar

Corona. I Karlskrona har en grupp bedjande och sjungande människor vandrat runt i staden på... söndag 31/5 18:00

Fyra aktuella frågor till SMR:s nya generalsekreterare

I sin nya roll som generalsekreterare kommer Charlotta Norrby att få hantera många frågor, av vilka...