Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Evangelister från USA till Sverige på missionsresa

Drygt 100 ungdomar från församlingen Antioch Orlando i Florida, USA, anlände i fredags till Sverige för att bistå sju svenska församlingar med evangelisation under en vecka. – Det är en fantastisk möjlighet för oss, säger Rickard Lundgren från Gå ut mission, som samordnat besöket.

Nyheter · Publicerad 09:43, 2 jul 2018

Rickard Lundgren berättar att den svenska missionsorganisationen av en tillfällighet kom i kontakt med Antioch Orlandos i Belgien för ett år sedan.

– När de amerikanska evangelisterna som var där delade sin vision för 2018 kom det fram att de ber för Sverige och gärna ville hit, säger han.

Församlingen i Orlando är fristående, och är en av omkring 130 församlingar runt om i världen som ingår i nätverket Antioch Missions International.

– Deras pastor berättade att de har som mål att låta alla medlemmar som vill delta i en missionsresa utomlands en vecka om sommaren, som ett sätt att växa in i mission och i lärjungaskap, säger Rickard Lundgren.

Efter att ha bett för Sverige sedan förra hösten, är de unga evangelisterna från Florida nu på plats i Göteborg, Borås, Jönköping, Huskvarna, Norrköping, Västerås och Sollentuna. Där kommer de att tillbringa en stor del av sin tid med att berätta om Gud för svenskarna, genom drama, sång och olika aktiviteter för barnen.

– Det är ungdomar som är fulla att energi och längtan efter att söka kontakt. De kommer att samla in namn och telefonnummer till alla som går med på det, så att de lokala kyrkorna kan bjuda in till exempelvis en grillfest senare i sommar, säger Rickard Lundgren.

Helt lätt var det inte för honom att hitta mottagande församlingar för de unga amerikanska evangelisterna.

– Det är mitt i sommaren och det är inte givet att det fungerar för alla att ta emot internationella gäster, säger Rickard Lundgren.

– Men de sju mindre församlingar som öppnat sina dörrar är oerhört glada över att Gud gett dem den här möjligheten. För mig personligen är det ett svar på 30 år av bön om att vi inte bara ska sända ut team, utan också få ta emot.

Det är ungdomar som är fulla att energi och längtan efter att söka kontakt. De kommer att samla in namn och telefonnummer till alla som går med på det, så att de lokala kyrkorna kan bjuda in till exempelvis en grillfest senare i sommar.

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. Ilska inom prolife-rörelsen USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...