Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Cilla Eriksson, Carl-Olov Hultby och organisationen Alpha Sverige representerad av Carl-Henrik Jaktlund är årets stipendiater. Foto: Privat

Evangelister belönas

En företagsam, cyklande finlandssvenska, en folkkär sångarevangelist med bra glid samt en organisation som lärt oss måltidsgemenskapens betydelse i evangelisation. Så beskriver Evangelistfonden årets tre mottagare av evangelist-stipendiet.

Nyheter · Publicerad 12:39, 3 okt 2017

Det handlar om, i tur och ordning, Cilla Eriksson, Carl-Olov Hultby och organisationen Alpha Sverige. De får Evangelistfondens stipendium på 20 000 kronor vardera.

Cilla Eriksson beskrivs i prismotiveringen som ”en sprudlande evangelist och föreläsare”. Efter att ha mött Jesus och låtit döpa sig 2013, startade hon projektet ”Ride of Faith, Hope and Love” tillsammans med Lugnetkyrkan i Falun. Här har under tre månader cyklat genom USA och samlat in pengar till offer för sextrafficking.

Mycket väl känd är också Carl-Olov Hultby, mångårig riksevangelist inom Svenska Missionskyrkan och Equmenia. Både i Sverige och i andra länder har han uthålligt förmedlat evangeliet i ord och ton.

Den tredje av stipendiaterna blev alltså Alpha Sverige, en organisation som numera leds av Carl-Henrik Jaktlund.
”Omkring 24 miljoner människor i 170 länder har genomgått en Alphakurs”, skriver Evangelistfonden bland annat i sin motivering. ”Kursen har blivit ett av de viktigaste redskapen för församlingar världen över när det gäller att presentera evangeliet för människorna utanför kyrkväggarna”.

Evangelistfondens stipendium är instiftat av evangelist Roger Larsson och det delas ut varje år.

– En sak som förenar årets stipendiater är att de har hittat kreativa och engagerande uttryckssätt för evangeliet som går hem både innanför och utanför kyrkans väggar, säger Evangelistfondens ordförande Andréas Andersson.

Årets stipendier delas ut vid en högtid i Lugnetkyrkan i Falun lördagen den 18 november klockan 18.

Kristersson utmanar S: Gör upp med antisemitismen

Politik. Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att Socialdemokraterna agerar mot antisemitismen inom partiet. – Vi kräver att Socialdemokraterna upprättar...

Läkare bekräftar fosterbild i abortfilm

Ofödda. På nätet finns det många filmer som uppges visa fostret vid en verklig abort. Världen idag lät överläkaren Eva Uustal titta på en av dessa filmer för...