Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Jacob Rudolfsson blir biträdande generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen. Foto: SEA

Evangeliskt nätverk förstärker

Nyheter · Publicerad 16:07, 2 sep 2014

Svenska evangeliska alliansen (SEA) får en biträdande generalsekreterare. Det är den tidigare Världen idagmedarbetaren Jacob Rudolfsson, nu mera samordnare på SEA, som går in i rollen för att stärka arbetet ytterligare.
– SEA går in i en expansiv fas för att möta de utmaningar som kristen tro står inför i Sverige, säger Stefan Swärd, styrelseordförande för SEA i ett pressmeddelande.

Tanken är att generalsekreteraren, Stefan Gustavsson, ska kunna fokusera mer på det ideologiska och strategiska arbetet.
– Samtdigt som Jacob Rudolfsson får en tyngre och tydligare roll än tidigare då vi nu bygger ut och förstärker SEA:s arbete, säger Swärd.
Rudolfsson är även en av församlingsledarna i församlingen New Life i Stockholm samt styrelseledamot i Open Doors Sverige, en världsvid organisation som arbetar i länder där kristna förföljs.

Svenska evangeliska aliansen är ett nätverk av församlingar, samfund och organisationer som vill vill utveckla evangelisk teologi och tillämpa den i församlingsarbete och så väl i den teologiska debatten som i samhällsdebatten. 

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se

Krisen kan vitalisera demokratin och öppna nya regeringsalternativ

Ledare Måndagens omröstning i kammaren ställer Sverige inför en ny politisk kris. Det är långt ifrån en... tisdag 22/6 00:10

Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig?

Gästkrönika Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig? Trots att det inte är något du strävar efter... tisdag 22/6 00:00

Stefan Löfven sonderar för ny regering

Misstroendeomröstningen. Statsminister Stefan Löfven (S) väntar med besked om det ska bli extraval eller inte. Han ska först... måndag 21/6 14:51

Världen idag gratulerar: Alf Lax, 70 år

Musikevangelist. I 40 av sina snart 70 år har Alf Lax levt med Jesus vid sin sida. Men de första 30 åren i hans liv...

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier