Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Jacob Rudolfsson blir biträdande generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen. Foto: SEA

Evangeliskt nätverk förstärker

Nyheter · Publicerad 16:07, 2 sep 2014

Svenska evangeliska alliansen (SEA) får en biträdande generalsekreterare. Det är den tidigare Världen idagmedarbetaren Jacob Rudolfsson, nu mera samordnare på SEA, som går in i rollen för att stärka arbetet ytterligare.
– SEA går in i en expansiv fas för att möta de utmaningar som kristen tro står inför i Sverige, säger Stefan Swärd, styrelseordförande för SEA i ett pressmeddelande.

Tanken är att generalsekreteraren, Stefan Gustavsson, ska kunna fokusera mer på det ideologiska och strategiska arbetet.
– Samtdigt som Jacob Rudolfsson får en tyngre och tydligare roll än tidigare då vi nu bygger ut och förstärker SEA:s arbete, säger Swärd.
Rudolfsson är även en av församlingsledarna i församlingen New Life i Stockholm samt styrelseledamot i Open Doors Sverige, en världsvid organisation som arbetar i länder där kristna förföljs.

Svenska evangeliska aliansen är ett nätverk av församlingar, samfund och organisationer som vill vill utveckla evangelisk teologi och tillämpa den i församlingsarbete och så väl i den teologiska debatten som i samhällsdebatten. 

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se

Väntad åtgärd mot våldet – och ett oväntat förslag

Ledare Varje vecka nya bilder från det alltmer otrygga Sverige. Barn hamnar i korseld mellan kriminella.... lördag 24/7 00:00

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier