Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Jacob Rudolfsson blir biträdande generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen. Foto: SEA

Evangeliskt nätverk förstärker

Nyheter · Publicerad 16:07, 2 sep 2014

Svenska evangeliska alliansen (SEA) får en biträdande generalsekreterare. Det är den tidigare Världen idagmedarbetaren Jacob Rudolfsson, nu mera samordnare på SEA, som går in i rollen för att stärka arbetet ytterligare.
– SEA går in i en expansiv fas för att möta de utmaningar som kristen tro står inför i Sverige, säger Stefan Swärd, styrelseordförande för SEA i ett pressmeddelande.

Tanken är att generalsekreteraren, Stefan Gustavsson, ska kunna fokusera mer på det ideologiska och strategiska arbetet.
– Samtdigt som Jacob Rudolfsson får en tyngre och tydligare roll än tidigare då vi nu bygger ut och förstärker SEA:s arbete, säger Swärd.
Rudolfsson är även en av församlingsledarna i församlingen New Life i Stockholm samt styrelseledamot i Open Doors Sverige, en världsvid organisation som arbetar i länder där kristna förföljs.

Svenska evangeliska aliansen är ett nätverk av församlingar, samfund och organisationer som vill vill utveckla evangelisk teologi och tillämpa den i församlingsarbete och så väl i den teologiska debatten som i samhällsdebatten. 

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se

Återupprätta det svenska civilsamhället

Gästledare Ett viktigt steg för att få det vacklande svenska samhället i balans är att civilsamhället... torsdag 22/10 00:00

Snart tillåts gudstjänster med upp till 300 personer

Corona. Sittande publik på högst 300 personer ska tillåtas på kultur- och sportevenemang från och med 1... torsdag 22/10 17:23

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?... torsdag 22/10 00:00

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?...