Nyheter

Europaparlamentet röstar om erkännande av palestinsk stat

EU:s högste ansvarige för utrikesfrågor Federica Mogherini i ett möte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas tidigare i november.

EU:s medlemsländer bör erkänna en palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad. Det menar vänstergruppen i Europaparlamentet, vars resolutionsförslag ska debatteras på onsdag.

En uppmaning till medlemsländerna att erkänna staten Palestina debatteras i veckan i Europaparlamentet. EU-länderna bör erkänna staten Palestina "med 1967 års gränser som grund och med Jerusalem som huvudstad", enligt ett resolutionsförslag från vänsterpartiernas partigrupp, Europeiska enade vänstern, skriver EU Observer.
Den slutliga formuleringen kan dock komma att ändras före omröstningen, som sker på torsdag. De gröna väntas stödja vänsterns förslag, medan de två största grupperna, Socialdemokraterna och EPP, som inkluderar Kristdemokraterna och Moderaterna, ännu inte har formulerat sina förslag. Liberala gruppen Alde uppmanar endast medlemsländerna att nå fram till ett gemensamt ställningstagande, skriver EU Observer.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS