Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Livets ord ser möjligheter med att sända årets sommarkonferens digitalt. Foto: Livets ord

Europakonferensen genomförs digitalt

Europakonferensen blir annorlunda i år. Men den kommer att bli av.

– Vi kommer inte att ställa in konferensen utan genomföra den online, säger Livets ords pastor Joakim Lundqvist.

Även Torpkonferensen meddelar nu att de kommer att ha digitala sändningar.

Nyheter · Publicerad 08:30, 13 maj 2020


Europakonferensen kommer att äga rum 30 juli-2 augusti och bjuda på fyra kvällsmöten och tre förmiddagsmöten.

– Vi gör den som en rejäl, laddad sommarkonferens men i online-version, säger Joakim Lundqvist till Världen idag.

Han berättar att det också väntar ”några väldigt roliga nyheter och överraskningar” som församlingen kommer att återkomma till.

– Vi känner en sådan stor glädje och inspiration inför detta, vår ambition är att ta tillvara alla möjligheter som det här nya läget öppnar, säger han.

Även om alla restriktioner kring folksamlingar skulle hävas i tid till konferensen kommer Livets ord hålla fast vid beslutet att genomföra konferensen online.

– Vi förbereder däremot olika, skalbara alternativ för att bjuda in till gemensamma samlingar där man tillsammans kan titta på de online-sända gudstjänsterna, om det finns sådana möjligheter när vi kommer fram till juli, säger Joakim Lundqvist.

Världen idag har tidigare berättat att EFK:s Torpkonferens ställs in i år. Nu meddelar samfundets missionsdirektorer, Ingemar Forss och Linalie Newman, att man kommer att ha digitala sändningar under midsommarveckan.

”Via hemsidan och Torps facebooksida kommer vi bjuda in till sändningar som ger både Torpatmosfär och budskapet om en Gud som är närvarande och ger hopp i en tid som denna”, skriver de på Facebook.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00