Nyheter

”Ett folkmord som pågår inför ögonen på hela världen nonchaleras”

Irakiska kristna ber under en söndagsmässa i Jungfru Marias kyrka i Bagdad 27 juli.

Länge har situa­tionen för hundratusentals förföljda kristna och andra minoriteter i Mellanöstern legat i medie­skugga. Världen idag har talat med Ivar Arpi och Nuri Kino, två personer som engagerar sig för att lyfta deras situation.

En av dem som återkommande lyft frågan om förföljda kristna och andra minoriteter i Mellan­östern är Ivar Arpi som är redaktör på Magasinet Neo och skriver gästledare i Svenska Dagbladet. Den senaste ledaren har rubriken ”Världen sviker Iraks kristna” och i den uppmanar han till att gå från ord till handling. ”Politiker fördömer än det ena, än det andra. För fördömanden är oftast gratis. Men att verkligen göra något, att bistå assyrierna och de andra minoriteterna på Nineveslätten, det är vad som skulle behövas. Men det kräver handlingskraft.”

Han skulle vilja se att svenska politiker driver på för ett upprättande av en säkerhetszon för Iraks kristna och andra minoriteter och menar att såväl media och politiker som Svenska kyrkan varit alldeles för svala i sitt engagemang för lidande minoriteter i området.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS