Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Eskilstuna inför tiggerikrav – vill göra det krångligare

Svensk krånglighet och byråkrati – det är så tiggeriet ska motas i Eskilstuna. Som första kommun i landet införs avgiftsbelagda tillstånd för den som avser att passivt samla in pengar på vissa platser i staden.

Nyheter · Publicerad 16:28, 2 aug 2019

Från och med den 1 augusti införs kravet på tillstånd för att få tigga i vissa områden där mycket folk rör sig i Eskilstuna. Som första kommun i landet har Eskilstuna infört avgiftsbelagda tillstånd för den som avser att passivt samla in pengar på vissa platser i staden.

– Det är svårt att veta hur det här kommer ut. Vi provar nya sätt, säger Jimmy Jansson, kommunalråd i Eskilstuna (S) till TT.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...