Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Enhet och framtidstro under välbesökta skärgårdsmöten

Hönökonferensen fyller 75 år, och Hönö Missionsförsamling planerar samtidigt för köpet av framtidens kyrkolokaler, en byggnad i Östra hamnen med restaurang, biograf och gym. – Vår utmaning är att vara relevanta i den här tiden och det är fruktansvärt spännande att vara med i den processen, säger församlingens pastor Anders Marklund.

Nyheter · Publicerad 09:28, 11 jul 2019

Årets konferenstema ”Ge som gåva vad du har fått som gåva” upplevde församlingen kom som ett tilltal från Gud. I sin predikan på söndagsförmiddagen illustrerade Anders Marklund detta med en stor verktygslåda.

– Gud sa till Mose: ”Vad har du i din hand?” Vilka oförlösta nådegåvor och tjänstegåvor har du? Vad hindrar dig från att kliva fram? Du ska inte gräva ner det som kan bli till nytta och glädje för andra och som kan stärka dig.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....