Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

En miljon personer deltog i bön för Israel

Över en miljon kopplade upp sig på nätet för att tillsammans be för och välsigna Israel, när årets Jerusalem Prayer Breakfast ägde rum.

Det rapporterar svensken Stefan Abrahamsson, skeppare på missionsbåten Elida. Han var en av de 50 personer som fått förmånen att finnas med på plats i Jerusalem under arrangemanget

Nyheter · Publicerad 19:00, 16 jun 2021

Bönefrukosten (JPB) är en årlig tradition där inflytelserika kristna från hela världen möts för att be för fred i Jerusalem. I år liksom förra året hölls Jerusalem Prayer Breakfast digitalt, på grund av pandemin. Bara 50 personer fick vara på plats under arrangemanget.

Stefan Abrahamsson, som har varit med om alla frukostar sedan starten 2017, var en av dem.

– Förra året deltog jag bara digitalt, men i år kände jag att jag väldigt gärna ville vara på plats, säger han till Världen idag.

I en tid präglad av både pandemin och oroligheter i Israel förstod han att möjligheten inte var särskilt stor att få delta. Men han bestämde sig för att försöka.

Som skeppare på Elida har han tidigare haft representanter för den israeliska ambassaden i Stockholm med på seglingar. Tack vare de kontakterna lyckades Stefan bli en av dem som fick åka till Jerusalem och delta i bönefrukosten på plats i parlamentsbyggnaden Knesset i Jerusalem.

– Att med egna ögon få vara med och se denna profetiska uppfyllelse när Jerusalem får bli en bönens plats för hela världen var fantastiskt, säger han.

Varje år ansluter nya representanter från Knesset till bönen. Det är inte bara kristna som kommer, utan det unika med JPB är att judar och kristna ber tillsammans.

– Många judar har aldrig tidigare mött kristna som visar kärlek till det judiska folket. Det enar att kristna från hela världen visar sitt stöd för Israel genom bön, säger Stefan Abrahamsson.

Själv har han genom åren fått flera personliga vänner tack vare bönefrukostarna.

Det allra starkaste intrycket på Stefan gjorde i år talet av den afroamerikanske biskopen Glenn Plummer, som flyttat från USA till Israel. Han hade ett budskap riktat direkt till de palestinska araberna, vars situation han jämförde med de svartas i USA.

– ”Låt inte Hamas vara de som får föra er röst, utan låt freden, kärleken och samarbetets röst styra er”, sa han. Jag blev jätteberörd av hans ödmjuka, starka och vassa tilltal, säger Stefan Abrahamsson.

Att med egna ögon få vara med och se denna profetiska uppfyllelse när Jerusalem får bli en bönens plats för hela världen var fantastiskt.

Visa respekt för dem som väljer bort vaccination mot covid-19

Ledare Obligatorisk vaccinering mot covid-19 för alla invånare och vaccinkrav för alla som vill ha ett... torsdag 5/8 00:10

Vi behöver mycket kärlek ur stammen för att vara Guds träd tillsammans.

Inför söndag I juli var jag med på missionsbåten Shalom i Kalmarsund under några fantastiska dagar med sol,... torsdag 5/8 00:00

Pilgrimsvandring är på frammarsch i Sverige

Samhälle. Människan har i alla tider vandrat till heliga platser. Det är något som får oss att ge oss iväg i... torsdag 5/8 05:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier