Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Emanuel Minos har tilldelats Evangelistfondens hederspris,

Emanuel Minos får Evangelistfondens hedersstipendium

För femte året i rad delas Evangelistfonden stipendier ut. Grundaren Roger Larsson vill med utmärkelsen dels uppmuntra nya förkunnare men även uppmärksamma förebilder. Och årets hedersstipendiat är norrmanen Emanuel Minos.

Nyheter · Publicerad 00:00, 23 jan 2012

- Jag är glad att vi kan visa dem på arvet för föredömen som Emanuel Minos, säger Roger Larsson i ett uttalande.
Den 86: årige Minos var aktiv i den norska motståndsrörelsen under andra världskriget och har bland annat studerat teologi i USA och Storbritannien. Han är även känd för sina förkunnarresor runt om i Skandinavien och det var som femåring han för första gången stod i talarstolen.
De nya evangelisterna som tilldelas stipendier är Simon Manfredsson från Genarp, och Hanna och Marcus Blom i Sävsjö. Simon Manfredsson är en av ledarna för Street Church, som delar ut biblar på gator och torg under sena fredags- och lördagsnätter.

Hanna och Marcus Blom leder sedan 2004 missionsorganisationen "Good news to all people" och har genomfört evangelisationskampanjer i flera länder. De ordnar regelbundet Jesusfestivaler och konferenser i stora städer.
Evangelistfonden har även utsett Open Doors Sverige till Årets missionsorganisation. Den internationella delen av organisationen startades 1955 av holländaren och bibelsmugglarna Brother Andrew, som hjälper troende som utsätts för förföljelse.

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

Abort. En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för...

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Media. Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord...