Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Emanuel Minos har tilldelats Evangelistfondens hederspris,

Emanuel Minos får Evangelistfondens hedersstipendium

För femte året i rad delas Evangelistfonden stipendier ut. Grundaren Roger Larsson vill med utmärkelsen dels uppmuntra nya förkunnare men även uppmärksamma förebilder. Och årets hedersstipendiat är norrmanen Emanuel Minos.

Nyheter · Publicerad 00:00, 23 jan 2012

- Jag är glad att vi kan visa dem på arvet för föredömen som Emanuel Minos, säger Roger Larsson i ett uttalande.
Den 86: årige Minos var aktiv i den norska motståndsrörelsen under andra världskriget och har bland annat studerat teologi i USA och Storbritannien. Han är även känd för sina förkunnarresor runt om i Skandinavien och det var som femåring han för första gången stod i talarstolen.
De nya evangelisterna som tilldelas stipendier är Simon Manfredsson från Genarp, och Hanna och Marcus Blom i Sävsjö. Simon Manfredsson är en av ledarna för Street Church, som delar ut biblar på gator och torg under sena fredags- och lördagsnätter.

Hanna och Marcus Blom leder sedan 2004 missionsorganisationen "Good news to all people" och har genomfört evangelisationskampanjer i flera länder. De ordnar regelbundet Jesusfestivaler och konferenser i stora städer.
Evangelistfonden har även utsett Open Doors Sverige till Årets missionsorganisation. Den internationella delen av organisationen startades 1955 av holländaren och bibelsmugglarna Brother Andrew, som hjälper troende som utsätts för förföljelse.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...