Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Efter kritiken – missionsråd arrangerar heldag om abort

Hur ska kristna missionsaktörer se på abort inom ramen för biståndet? Den frågan har varit aktuell det senaste året sedan Världen idag berättat om abortbejakande skrivningar i Svenska missionsrådets jämställdhetspolicy. I höst arrangerar nu rådet en heldag för att samtala om kristen syn på abort.

Nyheter · Publicerad 18:00, 31 aug 2019

Svenska missionsrådet (SMR) består av organisationer som på kristen grund arbetar med bistånd.

I rådet ingår flera samfund och grupper med en teologisk syn att livet startar vid tillblivelsen. Och under hösten ska Katolska kyrkan fatta beslut om man kan fortsätta vara medlem i SMR, eller om man ska lämna sammanhanget på grund av den bejakande abortskrivningen. Redan i våras lämnade katolska stiftet SMR:s styrelse som en markering mot abortsynen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...