Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Det är dags att familjerna får utrymme att fatta beslut utifrån vad som bäst passar dem, skriver Ebba Busch Thor (KD). Foto: Henrik Montgomery/TT

Ebba Busch Thor: Slutlekt för kvoteringsivrarna

Kristdemokraterna går till val på att helt avskaffa öronmärkningen av föräldradagar. ”Vi vill se en helt fri föräldraförsäkring där dagar kan överlåtas fritt mellan föräldrarna”, skriver partiledaren Ebba Busch Thor i en debattartikel i Expressen.

Nyheter · Publicerad 16:27, 10 jul 2018

”Vårt besked till landets familjer är att fördelningen av föräldradagarna är deras val, och enbart deras. Vårt besked till kvoteringsivrarna är att nu är det slutlekt. Er makt över föräldrarna bör stanna vid hemmets ytterdörr”, fortsätter Busch Thor och understryker att dem hon kallar kvoteringsivrare i dag kan ha många olika partifärger.

Busch Thor tycker att föräldraförsäkringen successivt gått från att vara en trygg och bekväm tjänst för familjer till att bli ett statligt påtryckningsmedel och ett redskap för tvångskvotering.

”Även till priset av att vissa dagar inte tas ut alls, att barnens tid i hemmet skärs ned och att även ettåringar får långa dagar på förskola”.

”Det är därför dags för de politiska ingenjörerna att ta ett par rejäla kliv tillbaka, så att familjerna får utrymme att fatta beslut utifrån vad som bäst passar dem”, skriver KD:s partiledare.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...