Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Duveskog tar över klubban från Johansson

Efter 35 år som ledare för Trosgnistans mission, överlämnar Curt Johansson nu ordförandeklubban till mångårige medarbetaren Göran Duveskog.

Nyheter · Publicerad 16:42, 16 maj 2018

2018 är ett jubileumsår för Curt Johansson, då han både fyllt 75 år och i 50 år varit aktiv som pastor och missionsledare. Med ålderns rätt har han nu beslutat att avgå som missionsledare i Trosgnistans mission, men han kvarstår i styrelsen som hedersordförande. Den kände svenske missionsledaren kommer nu att ägna mer tid åt det internationella pastorsnätverket Align.

I hans ställe, som ordförande för TG mission, träder en annan förkunnarprofil, Göran Duveskog. Han har tidigare varit Trosgnistans missionssekreterare men ersätts nu av GertOve Liw, pastor i Pingstkyrkan i Hudiksvall. Besluten om detta fattades när Trosgnistans Mission nyligen höll sitt årsmöte.

I årsrapporten berättas att Trosgnistans mission bedriver ett framgångsrikt arbete i ett 15-tal länder. Omsättningen för 2017 låg på 20,6 miljoner kr. Statistiken utvisar att närmare 5 000 fadderbarn får månatligt stöd och att cirka 100 000 barn går i skolor som TG mission låtit bygga.

I Trosgnistans partnerförsamlingar har fler än 10 000 nyfrälsta döpts under 2017. Antalet församlingar i nätverket är närmare 4 000 med ett sammanlagt medlemsantal på bortemot 300 000 personer. Störst är arbetet i Kenya och Indien. 

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...