Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Duveskog håller i helgmålsbön i SVT

Pastorn Göran Duveskog, Trosgnistans missionsföreståndare, medverkar i lördagens ”Helgmålsringning” i SVT. Aftonens fem tv-minuter från Aneby kommer att handla om den helige Ande.

– Min bön är att detta ska välsigna många människor, säger Göran Duveskog i ett pressmeddelande.

Nyheter · Publicerad 16:00, 12 maj 2021

Lördagskvällens helgmålsringning, kvällen före söndagen före pingstsöndagen, kommer att anknyta till pingstens budskap om den helige Ande. Göran Duveskog uttrycker inspiration inför möjligheten att dela detta budskap med SVT:s tittare.

– Det är ett underbart ämne som visar på vilken enorm betydelse den helige Ande har i den kristna människans liv, säger han.

I Jesu avskedstal, som skildras i Johannesevangeliets kapitel 14–17, talar Jesus om den helige Ande: ”Jag ska be Fadern, och han ska ge er en annan Hjälpare som ska vara hos er för alltid”.

– Denne Hjälpare är Guds gåva till varje kristen. Han talar in i våra liv, han vill ge oss råd vid livets många vägskäl, säger Göran Duveskog.

Redan för ett år sedan kom förfrågan från SVT angående inspelning av helgmålsringning från Aneby.

– Först gällde det en helg i oktober förra året, men på grund av pandemin sköts det upp till den 15 maj.

Programmet är inspelat på Ralingsåsgården i småländska Aneby – en välbekant plats för många människor. Ralingsåsgården är mest känd som platsen för Trosgnistans årliga sommarkonferens med en historik som sträcker sig över mer än ett halvt sekel. Trosgnistans mission, baserad i Bollnäs, är en allkristen organisation som är ansluten till Svenska missionsrådet.

Helgmålsringning är ett klassiskt program som sänts på SVT på lördagar i över 50 års tid. Premiären gick av stapeln redan 1970 vilket betyder att det omtyckta programmet är ett av de äldsta som fortfarande sänds på SVT.

– Producenten berättade att det, enligt undersökningar, är över 300 000 som tittar på Helgmålsringning, säger Göran Duveskog.

Avsnittet där Göran Duveskog medverkar sänds i SVT1 lördagen den 15 maj klockan 17.50. Den som vill se programmet i efterhand finner det på SVT Play.

Krisen kan vitalisera demokratin och öppna nya regeringsalternativ

Ledare Måndagens omröstning i kammaren ställer Sverige inför en ny politisk kris. Det är långt ifrån en... tisdag 22/6 00:10

Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig?

Gästkrönika Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig? Trots att det inte är något du strävar efter... tisdag 22/6 00:00

Stefan Löfven sonderar för ny regering

Misstroendeomröstningen. Statsminister Stefan Löfven (S) väntar med besked om det ska bli extraval eller inte. Han ska först... måndag 21/6 14:51

Världen idag gratulerar: Alf Lax, 70 år

Musikevangelist. I 40 av sina snart 70 år har Alf Lax levt med Jesus vid sin sida. Men de första 30 åren i hans liv...

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier