Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Duckade fråga om kristna friskolor

Varför vill regeringen stoppa nya konfessionella skolor när det är osant att de ökar segregationen? Den frågan ställde Jimmy Loord (KD) till utbildningsminister Anna Ekström (S) i en interpellationsdebatt i riksdagen på tisdagen. Svaret uteblev.

Nyheter · Publicerad 09:00, 9 feb 2019

I överenskommelsen mellan C, MP, S och L ingår att stoppa nyetablering av konfessionella friskolor.

Jimmy Loord hade i en interpellation därför frågat hur regeringen tänkt kringgå Europakonventionen och EU-rätten som båda slår vakt om rätt till utbildning på konfessionell grund. Svaret från utbildningsministern var att det pågår en utredning som ska definiera konfessionalitet och att regeringen nu ”överväger hur arbetet med uppfyllandet av januariavtalet i denna del bäst tas vidare”. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...