Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Drottning Elizabeths jultal spelades in i Buckingham Palace i London. Foto: John Stillwell/AP/TT

Drottning Elizabeth lyfte fram Jesus i jultal till folket

Jesu budskap behövs mer än någonsin. Det sade drottning Elizabeth i sitt jultal till det brittiska folket. I talet sade hon även att tron har varit en källa till personlig tröst och trygghet för henne.

Nyheter · Publicerad 17:00, 28 dec 2018

Varje år håller Storbritanniens drottning Elizabeth II ett jultal som sänds ut i radio och tv. I årets jultal framhöll drottningen sin kristna tro.

– Även trons kraft, som ofta inspirerar oss till stor generositet och självuppoffring, kan bli offer för tribalism. Men under alla förändringar som jag har sett genom åren har tro, familj och vänskap inte bara varit något bestående för mig, utan också en källa till personlig tröst och trygghet, sade hon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...