Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Donald Trump: USA behöver Guds nåd

USA behöver öppna sig för Guds nåd och kärlek för att kunna vara en stor nation. Det var budskapet från president Donald Trump då han talade vid den årliga bönefrukosten i Washington. – Våra rättigheter kommer från vår skapare, sa han.

Nyheter · Publicerad 14:33, 12 feb 2018

Det var en allvarlig Donald Trump som talade vid den 66:e bönefrukosten som ägde rum på Washington Hilton Hotel i den amerikanska huvudstaden i torsdags.

– Det är en ära att vara med så många trosledare, kongressmedlemmar och storheter från hela världen, inledde presidenten.

Han fortsatte därefter med att berömma ett antal personer som var på plats.

– USA är en nation av troende, och tillsammans blir vi styrkta av bönens kraft, sa Trump.

Bönesamlingen är en tradition som, enligt Christian Post, kommer från de bönefrukostar som varje vecka hålls av ledamöter i USA:s representanthus. Den nationella frukosten hölls första gången år 1953 och uppges arrangeras av republikaner och demokrater tillsammans.

– Varje år påminner det här evenemanget oss om att tro är något centralt i amerikanska liv och för frihet, fortsatte Trump.

Han påpekade att Gud nämns fyra gånger i självständighetsförklaringen, att det står ”På Gud litar vi” på amerikanska sedlar och att det i trohetseden slås fast att USA är ”en nation under Gud”.

– Våra rättigheter kommer inte från någon människa, våra rättigheter kommer från vår skapare, sa Trump och fick applåder.

– Ingen världslig kraft kan ta de rättigheterna ifrån oss. Det är därför orden ’Ära vare Gud’ är etsade på Washingtonmonumentet, och samma ord är etsade i vårt folks hjärtan, fortsatte han.

Donald Trump påpekade att ”prakten i Guds skapelse” kan ses över hela USA och att ”Guds försyn” syns genom hela landets historia. Han lyfte därefter fram ett antal kategorier människor som visar på Guds nåd genom sina handlingar.

– Precis som Bibeln säger är vi ”Guds verk, skapade i Jesus Kristus till att göra goda gärningar, sa Trump.

Återigen lyfte han fram kategorier av människor som visar på denna godhet. Det var polismän som visade mod vid masskjutningen i Las Vegas, familjer som har adopterat barn som blivit föräldralösa av ”opiumepidemin” och kyrkor som har sträckt ut en hand till dem som kämpar med missbruk.

– Allt vi behöver göra är att öppna våra ögon och titta oss omkring, så ser vi Guds hand, sa Trump.

Han ägnade därefter en stund åt att tala om IS, och lyfte fram de kristna, judar och muslimer som har mördats av terrororganisationen. Enligt Trump har koalitionen nu befriat ”nästan hundra procent av området som kontrollerades av mördarna i Irak och Syrien”.

Den amerikanske presidenten lyfte även fram de miljontals människor som lider under ”brutala regimer” i länder som Kuba, Iran och Nordkorea.

– USA står med alla människor som lider av förtryck och religiös förföljelse, sa han.

Donald Trump lyfte fram en nordkorean som flytt till Sydkorea och berättat att allt han kunde göra under den tortyr som han utsattes för i Nordkorea var att be ”Fader vår”.

Presidenten avslutade talet med att betona vikten av tro i USA.

– Så länge vi öppnar våra ögon för Guds nåd och öppnar våra hjärtan för Guds kärlek kommer USA för alltid vara ett land för de fria, ett hem för de modiga och ett ljus för alla nationer.

Våra rättigheter kommer inte från någon människa, våra rättigheter kommer från vår skapare.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...