Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Centrallasarettet i Växjö. Foto: Hans Runesson / TT

Dog av blodförgiftning efter hemabort

En kvinna drabbades av blodförgiftning i samband med en hemabort, men hon fick inte vård i tid och avled senare, rapporterar P4 Kronoberg.

Nyheter · Publicerad 10:30, 16 mar 2016

Kvinnan ska ha genomgått en hemabort och därefter fått symptom som feber, blödningar och svåra smärtor. Sjukvårdsupplysningen 1177 trodde att det handlade om influensa och rekommenderade henne att ta det lugnt men smärtorna blev allt värre.

När hon kom in till lasarettet var det en ovanligt stressig kväll på gynavdelningen med två akutfall, enligt P4 Kronoberg. Trots intensivvård, försök att amputera hennes underben för att stoppa blodförgiftningen och flera operationer gick kvinnans liv inte att rädda.

Enligt radion hade Region Kronoberg nyligen haft flera kurstillfällen där personal informerades om blodförgiftning och vikten av att upptäcka symptomen i tid.

Ivo (Inspektionen för vård och omsorg) betonar i sin granskning av fallet att arbetsbelastningen var för hög på avdelningen vid tillfället och att det saknades erfarenhet och kompetens när det gäller diagnosen blodförgiftning hos inblandad personal. 

Efter kvinnans död har bemanningen på kvinnokliniken utökats, säger verksamhetschefen till P4 Kronoberg. All personal ska dessutom ha fått gå en repetitionskurs om blodförgiftning.

Heligt Dackeuppror mot stängda kyrkor kan vara på väg

Ledare ”Jag tror att jag ska anmäla den där församlingen.” De orden fälldes helt nyligen av en ung kristen... torsdag 15/4 00:10

Israelisk student hjälpte Nasa – fann två asteroider

Astronomi. En arabisk-israelisk student har fått två asteroider uppkallade efter sitt namns initialer plus... fredag 16/4 14:50

När allt blir mörkt finns det ändå någon där som leder framåt.

Inför söndag Ps 23 Psalmen om den gode herden är en av världens mest kända bibeltexter, och förmodligen har du... torsdag 15/4 00:00

KD: Vi prioriterar inte bort barnomsorgspeng

Politik. Kristdemokraternas barnomsorgspeng som ska göra det möjligt för föräldrar att, med ekonomisk... fredag 16/4 09:00

Senaste nytt

    Israelernas styrka: argumentation

    Israelkrönika Interna israeliska debatter, där de politiska ståndpunkterna ofta går i diametralt motsatta...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier