Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Olof Djurfeldt, en av de som sitter i församlingsledningen i Filadelfia. Foto: Arkiv

Djurfeldt tveksam till ändrad dopsyn

Olof Djurfeldt, som tillhör församlingsledningen i Filadelfia, förklarar att han har invändningar mot en ändrad hållning i dopfrågan.

Nyheter · Publicerad 00:00, 28 okt 2013

– Jag har avrått från den här linjen i tidigare sammanhang och har kvar den grunduppfattningen. Risken är att det leder till en mindre frimodig dopförkunnelse, säger Olof Djurfeldt.

Att flera andra pingstförsamlingar ändrat linje i dopfrågan innebär att det är en situation som behöver tänkas igenom, menar han.
– Det är ju framför allt församlingar som samarbetar med församlingar från andra rörelser som ändrat linje och undantagsvis tar in barndöpta som medlemmar. Men det gäller även några andra, rätt stora församlingar. Det här kan ju leda till att en barn­döpts pingstväns flyttbetyg inte accepteras i en annan pingstförsamling, påpekar han.

När det gäller diskussionen om livsstilsfrågor och medlemskap vill Olof Djurfeldt inte ge någon kommentar i nuläget.
– Jag vill inte gå in på det förrän samtalet har blivit mer konkret.

David Högfeldt

david.hogfeldt@varldenidag.se

 
Läs mer:

Vill förändra synen på medlemskap

Medlem: Många reagerar starkt

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00