Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Nöjesparken Disney World i Florida besöks varje år av miljontals människor. Personer som arbetat i parken har nu gripits misstänkta för sexualbrott. Foto: John Raoux/AP/TT

Disney-medarbetare greps i amerikansk sexköpsrazzia

Fyra medarbetare på nöjesparken Disney World greps när polisen i Florida nyligen genomförde en razzia i syfte att sätta stopp för människohandel. Totalt uppges drygt hundra personer ha gripits, däribland en person som arbetat som domare.

Nyheter · Publicerad 10:00, 25 mar 2022

CBN News skriver att totalt 108 misstänkta brottslingar arresterades vid en människo­handels­razzia i den amerikanska delstaten Florida nyligen. Den lokala ordningsmakten tror att man ertappat toppen av ett isberg.

– Vi kan göra en ny razzia med början nästa vecka och fylla det här brädet igen. De är farliga människor, sade en sheriff enligt CBN News.

En av de gripna misstänkta brottslingarna uppges ha arbetat som livräddare på Walt Disney Worlds Polynesian Village Resort i Lake Buena Vista. Sheriffen berättade att livräddaren misstänks ha skickat olämpliga meddelanden och bilder på sig själv till vad han trodde var en 14-årig flicka, men i stället gick meddelanden till en hemlig spanare som opererade under alias.

Livräddaren är nu åtalad på fyra punkter, uppger sajten.

En av de övriga tre Disney-anställda som arresterades ska ha arbetat på en av nöjesparkens restauranger medan de två andra varit mjukvaruutvecklare respektive medarbetare på Disney Worlds it-avdelning. Dessa tre män misstänks för att ha försökt köpa sex.

Walt Disney Company säger i ett uttalande att de arresterade och brottsmisstänkta medarbetarna nu befinner sig på obetald ledighet.

Polisen grep även en 66-årig jurist som arbetat som domare i Florida.

Vi kan göra en ny razzia med början nästa vecka och fylla det här brädet igen.

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Tv-predikanten Pat Robertson har avlidit

Dödsfall. Den välkände amerikanske predikanten Pat Robertson har avlidit. Robertson var inte minst känd för... torsdag 8/6 16:30

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00