Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Diplomatisk balansgång när Israel fördömde invasionen

Under onsdagen röstade en stor majoritet av FN:s länder för att fördöma den ryska invasionen av Ukraina. En av dem var Israel, som mot bakgrund av den ryska närvaron i Syriens luftrum och de många judarna i både Ukraina och Ryssland, tidigare varit försiktiga i sina uttalanden.

Nyheter · Publicerad 10:00, 5 mar 2022

Syrien, Nordkorea, Belarus och Eritrea var de enda länderna som röstade emot fördömandet i FN. Bland de länder som valde att inte rösta fanns Kina, Indien, Iran, Irak och Sydafrika.

Israel skickade sin biträdande FN-ambassadör, Noa Furman, till mötet. Enligt israeliska medier kan det ha varit ett försök att undvika en diplomatisk konfrontation med Ryssland. I sitt anförande var dock den israeliska företrädaren tydlig i sitt fördömande av det ryska kriget mot Ukraina och vädjade till Moskva att avbryta invasionen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10