Nyheter

"Det mest spännande jag varit med om som pastor"

Pingstkyrkan i Linköping har länge arbetat i stadsdelen Skäggetorp och har numera ocksåregelbundna gudstjänster i området.

I flera år har Pingstkyrkan i Linköping arbetat i stadsdelen Skäggetorp. Nu har de startat en församlingsplantering och flera har kommit till tro och blivit döpta.– Det är fantastiskt, ständigt kommer nya människor, säger Anders Ekstedt.

Det började med att en tidigare barnpastor under många år arbetat med att möta barn i Skäggetorp där hälften av invånarna har sina rötter utanför Sverige. Varannan lördag samlas ett 80-tal barn till en familjeträff som man kallar Draget och successivt har också andra initiativ växt fram.
– Under sommarlovet bussas barn och ungdomar från Skäggetorp ut till läger på Sionförsamlingens lägergård, Nya slottet Bjärka-Säby, berättar Anders Ekstedt. Fyra cellgrupper har startats i området där ett 25-tal personer i varje grupp möts för bön, lovsång, gemenskap och undervisning.
Hela tiden kommer människor till tro, nyfrälsta döps och slussas sedan in i en cellgrupp som är basen för den församling vi bygger där.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS