Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.
Kolosserbrevet 3:1

Världen idag

”Det är kallt att bo i ett luftslott”

Att förlita sig på sol, vind och vatten när det gäller energiförsörjningen är ohållbart. Det säger Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter och riktar hård kritik mot den förda politiken. I programmet diskuteras även den nya regeringen, coronapass i kyrkor och andligt maktmissbruk.

Nyheter · Publicerad 14:21, 3 dec 2021

Den nya socialdemokratiska regeringen är forum för debatt i säsongens 13:e avsnitt av Veckans nyheter. Sven Almkvist uttrycker kritik mot att många av ministrarna inte har utbildning för det område som de ska ha ansvar för.

– Sverige är inget experiment, säger han.

Det andra ämnet som tas upp i programmet är de höga elpriserna och frågan om hur Sverige ska få sin elförsörjning.

– Sol, vind och vatten är jättefint – alla är glada för sol, vind och vatten. Men man bygger luftslott när det gäller tron på det – och det är ganska dragigt och kallt att bo i ett luftslott, säger han.

Det tredje ämnet som diskuteras är kraven på vaccinationspass och att vissa församlingar har valt att införa det. Sven Almkvist skräder inte orden när han kommenterar saken.

– Som kyrka kan vi väl inte stänga dörrarna för människor som vill höra Guds ord, säger han.

Det sista ämnet som tas upp är en tittarfråga, närmare bestämt hur kyrkor och andliga ledare ska motverka maktmissbruk. Här påpekar Sven Almkvist att det är viktigt att ha Jesus som förebild.

– Sant kristet ledarskap är betjänande, inte härskande, säger han.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. 

Dubbla måttstockar allt tydligare hos Amnesty

Ledare Amnesty är en organisation som distanserat sig från sin ursprungliga värdegrund att försvara... onsdag 17/8 00:10

C bäddar för egen brakförlust

Ledare Partiledare Annie Lööf tar nu bladet från munnen i DN (15/8) och säger det rakt ut: Trots Centerns... onsdag 17/8 00:00

Om fred är målet – byt paradigm

Israelkrönika Två artiklar i söndagens Jerusalem Post såg ut att sända motsatta budskap. Den ena rubriken talade... onsdag 17/8 00:10

Lär dig njuta av livets olika säsonger

Vardagskrönika För några dagar sedan vinkade vi av ena dottern på Arlanda för ett par månader på Hawaii. Det är... onsdag 17/8 00:00

Moderaterna vill skärpa krav och sänka bidrag

Politik. Bidragstak, sänkt a-kassa, skärpta krav och fler praktikplatser. Det är en viktig del i... tisdag 16/8 20:00
Följ Världen idag i sociala medier