Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

”Google borde inte visa anti-abort-låtsas-kliniker eller krisgraviditetscentrum i sökresultaten för användare som söker efter en ’abortklinik’ eller ’abortpiller’”, anser senatorer i ett brev till techjätten. Foto: Pixabay

Demokrater vill styra sökresultat som gäller abort

En grupp amerikanska senatorer tillhörande Demokraterna är missnöjda med Googles sökresultat för begrepp som ”abortklinik” och ”abortpiller”. I ett brev till företagets VD skriver de att Google inte borde visa krisgraviditetscentrum i resultaten för sådana sökningar.

Nyheter · Publicerad 07:00, 24 jun 2022

Bakgrunden är enligt brevet en rapport från en anti-näthatsorganisation angående sökresultat för de nämnda abort-relaterade sök-begreppen, rapporterar tidningen Christian Post.

När sökresultaten granskades ska det ha visat sig att ungefär en tiondel av Googles sökresultat, och drygt en tredjedel av resultaten på Google kartor länkade till livsrättsförespråkande kliniker i delstater där abort kan komma att förbjudas framöver.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00