Herren gör fattig och han gör rik, han ödmjukar och han upphöjer.
1 Samuelsboken 2:7

Världen idag

Deltagarrekord på 25-årsjubilerande All Star Week

I 25 år har har All Star Week, idrottslägret med kristen profil, arrangerats i Jönköping. Den här veckan samlas över tvåhundra innebandy- och fotbollsspelande barn och ungdomar på lägret. Årets deltagarantal är rekordstort.

Nyheter · Publicerad 10:00, 5 aug 2021

All Star Week är lägret där alla får känna sig som stjärnor. Ett läger fyllt av idrottsträning, roliga aktiviteter, djupa samtal och andakter. 

Viktor Fransson var 17 år när han var med på sitt första All Star Week. Året var 1997 och de var cirka 60 deltagare. Nu är han själv ordförande i All Star Mission och har varit ansvarig för lägret i många år. 

– För mig är det stort att få kombinera min passion för idrott och ledarskap med min tro på Jesus. Sedan är det fantastiskt att få se en ung generation ledare blomma i sina gåvor, säger han. 

En av dem som känner att All Star Week har fått henne att blomstra är Lina Lindberg, som är projektledare för årets upplaga av lägret. Hon hängde med sin pappa på All Star redan när hon var liten och han var ledare.

– Det är här jag har fått lära mig att jag inte behöver välja mellan sporten och kyrkan, utan att jag får använda min tro på innebandyplanen, säger hon.

Precis som för många andra på lägret är innebandy en viktig ingrediens i Linas liv. 

I en av hallarna i Idrottshuset i Jönköping är träningen i full gång när vi kliver in. Ett gäng yngre tonåringar dribblar med varsin boll och varsin klubba. I mitten av planen står instruktören Johan Anderson med visselpipan i högsta hugg. Han blåser av och ger nya instruktioner. 

Johan Anderson är en av alla välmeriterade instruktörer och har i tjugo år ställt upp för att dela med sig av sina kunskaper. Han är en av Sveriges mest rutinerade innebandyspelare genom tiderna.

– Det brukar vara en bra och givande vecka. Kvalitén är bra på både träningen och på alla aktiviteter runt om. Jag gillar att få se alla barn och ungdomar utvecklas och att få känna av den goda stämningen här, säger han, innan han kliver åter in på planen och blåser i sin visselpipa.

Träningen fortsätter. 

I ett annat rum sitter en grupp lägerdeltagare och pratar. Varje dag hålls samlingar som utgår från en text, bibelord och samtalsfrågor.

Johannes Eliasson, lägeransvarig på Sport for life och verksamhetsledare för All Star Mission, berättar att samtalen kan handla om prestationsångest, om att ha en sund självbild eller om att skapa goda relationer.

– Vår vision är en förvandlad idrottsvärld. Om vi kan hjälpa idrottare att bli trygga i sig själva tror vi att de påverkar sitt idrottslag.

Drömmen är att koppla samman två av Sveriges största folkrörelser: idrotten och kyrkan.

– Vi vill ta vara på det bästa från båda rörelserna och visa att det går att kombinera tro och idrott, säger Johannes Eliasson.

All Star Week

Ett innebandy- och fotbollsläger med kristen profil som arrangeras i Jönköping den 2–6 augusti 2021.

I år firar lägret 25-årsjubileum och har cirka 215 deltagare med omkring 50 ledare och coacher.

På grund av coronapandemin är årets upplaga av lägret utan övernattning och genomförs som dagläger.

Lägret har en kristen profil och bygger på ledorden: respekt, ödmjukhet och uppmuntran.

Många deltagarna har inte någon tidigare erfarenhet av kyrkan.

Lägret arrangeras av organisationen Sport for life samt All Star Mission (Pingstkyrkan i Jönköpings idrottsarbete) i samarbete med bland annat Jönköpings IK och Mullsjö AIS.

EU:s överstatlighet utmanas av Polen

Ledare EU-domstolens fördragsfästa juridiska överhöghet utmanas när den polska författningsdomstolen i ett... lördag 16/10 00:00

Countrysångerska hyllar livets gåva

Musik. Countrysångerskan Raelynn firar moderskapet och glädjen över att finnas till med flera låtar på... måndag 18/10 20:00

En helt vanlig söndag i Istanbul

Missionsglimten Jag bor i Istanbul, Turkiet, tillsammans med 15 miljoner andra. 98 procent av dem är muslimer och... lördag 16/10 00:00

Trend att unga säger upp sig – kan bli möjlighet för kyrkan

Ledare Har du hört talas om ”the great resignation”? Uttrycket, som kan översättas ”den stora... fredag 15/10 00:10
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier