Mellan halv elva och tolv pågår tre seminarier parallellt i Klara kyrka, Betlehemskyrkan och Citykyrkan. I Klara kyrka är ämnet "Det diakonala mötet". Där talar Leif Öberg och Inga Pagreus om hur Jesus ger upprättelse för hela människan. I Betlehemskyrkan handlar det om Jesu identitet. En provocerande fråga inramar seminariet: Jesus – guru, galning eller Gud? Under de en och en halv timmarna diskuteras Jesu identitet i dag med bland andra Stefan Gustavsson, Göran Skytte och Elisabeth Sandlund som medverkande. I Citykyrkan menar bland andra Linda Bergling, Gertrud Storsjö, Tomas Seidal och Siewert Öholm att det är dags för Jesus att få utrymme i vård och omsorg. Här diskuteras de kristna alternativen, den kristna människosynen och bland annat de österländska andliga alternativen som redan finns i vård och omsorg.
All modern vård och omsorg har ytterst sina rötter i kristen tradition och solidaritet med de svaga och utsatta. Ordet lasarett kan enkelt härledas ända från Bibelns berättelse om Lasarus. Många sjukhus startades av klosterordnar. I Sverige hade sköterskeutbildningen ända fram till för några årtionden starka band med kyrkan och kristen människosyn. Att vara sköterska eller läkare var "ett kall". Det var då. Hur ser det ut 2013? frågar sig arrangörerna.
Mångkultur, accelererande sekularisering och blind ekonomism har på några år förändrat vårdens innehåll till enbart medicinering och strikt vetenskaplighet. I synnerhet har djupa diken skapats mellan professionell vetenskaplig vård och andliga relationer mellan patient, vårdpersonal och läkare. Att tala om Gud och inre behov med en patient är i dag närmast tjänstefel. Att bedja tillsammans med en patient blir övergrepp.