Att vinna vishet är bättre än guld, att vinna insikt är mer värt än silver.
Ordspråksboken 16:16

Världen idag

Peter och Anna Fagerhov är pastorer i Nordanstigs kristna center. Trots att församlingen är relativt liten, med sina 100 medlemmar, är de väldigt aktiva och evangeliserar mycket i Gävle och Sundsvall. Foto: Privat

De planerar tolv timmars lovsång i Stockholms hjärta

Under tolv timmar kommer namnet Jesus att lyftas upp på Sergels torg när lovsångare, musiker och evangelister intar plattan den 16 september. Bakom initiativet står en liten församling från Norrland, med stort hjärta för lovsång och att sprida budskapet om Jesus i Sverige.

Nyheter · Publicerad 07:01, 17 aug 2017

”Jesus älskar Stockholm” är namnet på satsningen som Nordanstigs kristna center från Hälsingland har initierat. Tillsammans med flera olika församlingar i Stockholm kommer gator och torg att evangeliseras och Kanal 10 kommer att sända live från dagen.

– Vi vill stå enade med ett hjärta och lyfta upp Jesus, visa på vem Gud är och att människor är älskade av honom, säger Anna Fagerhov, som tillsammans med sin man leder Nordanstigs kristna center, NKC.

Lovsången kommer bland annat att ledas av Södermalmskyrkan, NKC och Irene Andersson med team. Södermalmskyrkans pastorer Lennart och Carolina Torebring medverkar liksom världsevangelisten Angela Gree­ning, som har en stark befrielsetjänst och beskrivs som en profetisk röst för nationerna.

Hur kommer det sig att en liten församling från Norrland gör ett så här stort initiativ i Stockholm?

– Lovprisning har en stor plats i vår församling och vi har länge haft en längtan att nå ut mer, att ta ut kyrkan mitt bland människor. Församlingen fick ett profetiskt tilltal under en konferens, där en kvinnlig profet från ett annat land såg en syn av en jättestor klocka och ett svart och vitt torg. Då kände vi bara: Wow, det är där vi ska vara. Mitt i Stockholms vardagsrum, berättar Anna.

Responsen från Stockholms­församlingarna och enskilda personer har varit god. En församling har till och med valt att ställa in den planerade församlingshelgen för att kunna delta i satsningen.

– Vi tror att det är rätt tid. Vi får visa att vi är ett och tillsammans kan vi göra mer, säger Anna och fortsätter;

– Vi vill uppmuntra alla församlingar i Stockholm att gå ut och betjäna människor i förbön på gator och torg denna dag. Vi inbjuder också kristna från hela Sverige att komma.

Anna Fagerhov tycker att stockholmarna är väldigt öppna för Gud, vilket inte minst märktes under Awakening Europe Scandinavia.

– Det var många som ville höra om Jesus och som ville ta emot förbön. Människor bara väntar på att vi ska be för dem!

Vad är era förhoppningar för dagen?

– Att många ska ta emot Jesus och att människor får uppleva hans närvaro och kärlek, säger Anna, som också har tro för att många ska bli helade.

– Många människor har kanske hört om Gud, men vi vill inte bara att de ska höra ord, utan också känna Guds kraft. Lovsången banar väg för Guds närvaro och öppnar upp människors hjärtan, så att de kan ta emot från honom, säger hon.

Ukrainakriget påminner om rätten att få försvara sitt land

Ledare Det går dåligt för Ryssland i kriget. Mycket dåligt. Även regeringstrogna ryska skribenter börjar... torsdag 19/5 00:10

Ingen kunde ana vad det lilla bönemötet skulle leda till

Ledarkrönika Nyligen läste jag i Stig Hällzons bok Stora väckelser om en ytterst intressant väckelse. Under åren... torsdag 19/5 00:00

Bönen är vårt andliga pannrum

Inför söndag Jag är hemma igen efter en helg ombord på missionsbåten Elida i Stockholms skärgård, där vi har... torsdag 19/5 00:00

Natobeslut kan få oväntad effekt på riksdagsvalet

Ledare Medborgarna har fått en lektion i hur den politiska makten fungerar i Sverige. Efter en sluten... onsdag 18/5 00:10

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka...
Följ Världen idag i sociala medier