Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Peter Paulsson, Open Doors Foto: Privat

”De kristna är Mellanösterns hopp”

Boenden i ruiner, skyhöga matkostnader och muslimska grannar som radikaliserats. Det är vad många kristna återvändare möter i Syrien och Irak. Trots detta menar Open Doors att de kristna är precis vad Mellanöstern behöver.

Nyheter · Publicerad 08:30, 24 jul 2019

Det är säkerligen många människor på flykt som stundtals längtar tillbaka till sina hem. Och många kristna har börjat återvända till Syrien och Irak och dessa vittnar om svåra levnadsförhållanden.

– Man kommer tillbaka till sitt hem som inte finns, eller som har tagits över av någon annan. Eller som är totalt förstört. Och prisnivån i det här landet är jättehög. Att köpa mat över huvud taget – man har inte råd. Så kanske man inser att det här går inte, och då försöker vissa att lämna igen och då går inte det, säger Peter Paulsson, generalsekreterare för Open Doors.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...