Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

De inbjuder Guds folk till nordisk konferens

Enhet är en sprängkraft. Det säger Sebastian Stakset apropå konferensen King of Kings som välkomnar kristna ledare från hela Norden till Örnsköldsvik under Kristi himmelsfärdshelgen. – Vi tror att en nordisk, andlig union håller på att bildas, berättar han.

Nyheter · Publicerad 08:00, 17 maj 2019

Förra året samlade King of kings-konferensen ungefär 400 nordiska kristna ledare i Örnsköldsvik. Nu är det snart dags för årets konferens.

– Det finns många profetior om en sammanhållning mellan de nordiska länderna, säger Sebastian Stakset som, tillsammans med Svedjeholmskyrkan, är initiativtagare till konferensen.

Han berättar om en profetia från en israelisk kvinna som upplevde att hon fick bilden av en pil där spetsen låg i Norge, strecket gick genom Sverige och fjädrarna låg i Finland. Sveriges roll skulle, enligt denna profetia, vara att hålla ihop pilen.

– Det finns tre stora bönecenter i Norden: Ett i Levanger i Norge, ett i Örnsköldsvik och ett i Seinäjoki i Finland. Om man lägger en linjal på en karta så märker man att det går en helt rak linje mellan dessa orter, säger Sebastian Stakset.

Att samtliga av dessa bönecenter är involverade i konferensen tror han inte är en slump.

– Vi tror att en nordisk, andlig union håller på att bildas. Att vi som arbetar för väckelse och Guds rikes framväxt har börjat enas ser vi som en stark signal, säger han.

Varför är det viktigt med nordisk enhet?

– Det finns bara en församling, och det är Guds församling. Nationellt har vi börjat se vilken sprängkraft enhet är, tänk om vi skulle få se det tillsammans i Norden också, säger Sebastian Stakset och hänvisar till Efesierbrevet 4.  

Han berättar att ledarna under förra årets konferens bad specifikt för flera saker som de nu har fått se uppfyllas. Bland annat bad de för att det som hänt på så kallade Sis-hem skulle komma upp till ytan och att evangeliet skulle nå ut till människor, vilket Sebastian Stakset menar har skett bland annat genom tv-programmet Uppdrag granskning.

Thomas Nordberg, pastor i Svedjeholmskyrkan, ser fram emot konferensen.

– Vi har stora förväntningar på konferensen. Jag tror att Gud vill göra mycket, säger han.

Enligt Thomas Nordberg kommer konferensen bli som ett nordiskt, andligt rådslag.

– Vi jobbar med något som är större än oss själva och våra lokala församlingar. Det handlar om att lyfta blicken, säger han.

Till konferensen kommer talare från helt skilda samfund, bland annat Hans Weichbrodt från Svenska kyrkan, Daniel Alm från Pingströrelsen och Joakim Lundqvist från Livets ord. Även talare från Norge, Finland och Island kommer vara på plats.

Thomas Nordberg berättar att konferensen kommer innehålla mycket lovsång och uppmuntrade förkunnelse, men också bön för de olika länderna. Han säger att förra årets 400 deltagare var över förväntan, och hoppas att ännu fler ska komma i år.

Sebastian Stakset betonar att konferensen inte bara riktar sig till präster, pastorer och lovsångsledare.

– Alla som känner att de har en uppgift i Guds rike är välkomna, säger han och uppmanar Världen idags läsare att komma och bli styrkta och uppmuntrade.

King of Kings-konferensen äger rum på Nya parken konferenscenter i Örnsköldsvik den 30 maj till 2 juni.

Boende under konferensen ordnas på egen hand.

Under konferensen pågår barnkonferensen King’s Kid’s Conference.

Talare är bland annat Hans Weichbrodt, Daniel Alm, Annahita Parsan, Tigleth Malkey, Joakim Lundqvist, Carl-Gustaf Severin, Hernan Clavijo, Niklas Hallman, Stefan Swärd, Markku Tuppurainen (Finland), Jörn Strand (Norge), Patrik Hellström (Finland), Håkon Fagervik (Norge), Baldur Einarsson (Island), Thomas och Maria Nordberg samt Sebastian Stakset.

Nåd tema när soulartist och tv-pastor gör show

Föreställning. Till helgen kommer föreställningen Avslöjad att spelas på Nyhemsveckan och sedan på Torpkonferensen. Det är Samuel Ljungblahd och Egil Svartdahl som...

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Lars Adaktusson lämnar KD:s partiledning

Politik. Lars Adaktusson lämnar Kristdemokraternas partistyrelse och rollen som andre vice partiledare, säger han till Expressen. – Jag hade förväntat mig att...

Palestinskt bistånd kan öka med 500 miljoner

Politik. Trots att flera andra länder fryst eller minskat biståndet till palestinska myndigheten på grund av misstankar om korruption och att medel används...