Nyheter

De har valt bort tv:n

För att inte skada den kristna tron i hemmet har Rebecka och Magnus valt att inte ha någon tv hemma. ”På vilket sätt är det uppbyggligt att titta på dokusåpor eller Melodifestivalen?” frågar Magnus. Från vänster: Anders, 9, Rebecka, Evelyn, 6, Carl, 7, Magnus, Gabriel, 4, och Lukas, 2.

En stor barnfamilj som aldrig tittar på tv. Hemma hos Rebecka och Magnus är det verklighet. Dels för att en tv inte ska bli en barnvakt, dels för att värna om den kristna tron i hemmet.

Knivsta I ett hus, inte långt från Knivsta centrum, bor Magnus och Rebecka med sina sex barn, det äldsta nio år, det yngsta ett. Här, hos den laestadianska familjen, ser lördagen ut som hos vilken barnfamilj som helst. Två av barnen är ute på tomten och leker i snön. Någon sitter i köket och ritar och minstingen sover. Den som vill kan komma till köket och fika det dagsfärska, hembakta brödet med föräldrarna.
Men, till skillnad från hos många andra barnfamiljer, är inte lördagens höjdpunkt den av Melodifestivalens delfinaler som sänds på kvällen. Föräldrarna Magnus och Rebecka har nämligen valt att inte ha någon tv hemma.
– Enkelt sagt kan man säga att det skulle skada vår kristna tro, säger Magnus.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS