Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Stipendiet för ”Årets hedersevangelist” går till Carl-Erik Sahlberg. Foto: Julia Nordh

De blir "årets evangelister"

I dag presenterar Evangelistfonden årets stipendiater. I år delar två personer på utmärkelsen "Årets unga evangelist", och "Årets hedersevangelist" är en person som är känd för sitt sociala engagemang bland utsatta i Stockholm.

Nyheter · Publicerad 12:59, 4 sep 2015

Evangelistfonden startades 2007 av förkunnaren Roger Larsson och han fru Karin. Sedan några år tillbaka är det Andréas Andersson som leder verksamheten, som i huvudsak består av en evangelisthelg och en stipendieutdelning varje år.

I dag, fredag, presenterar alltså Evangelistfonden årets stipendiater, som tilldelas 15 000 kronor var för sin respektive gärning som evangelist.
Emilia Tellebo, 24, och Anton Karlsson, 26, delar på utmärkelsen "Årets unga evangelist".

– Emilia är en brinnande vardagsevangelist som älskar det personliga mötet med människor, och har också gått in i en vikarierande pastorstjänst i Stockholm. Anton reser internationellt och predikar, och har också ett stort hjärta för ungdomar, säger Andréas Andersson.

Stipendiet för "Årets hedersevangelist" går till Carl-Erik Sahlberg, Sankta Klara-prästen som blev känd för kyrkans sociala arbete i huvudstaden under många år.

– Han har vunnit respekt för sitt sätt att leva ut missionsbefallningen i praktisk handling. Vi vill hedra hans livsgärning, som förhoppningsvis inspirerar andra till att ge evangeliet händer och fötter, säger Andréas Andersson.

Stipendiet för "Årets organisation" går till den svenska grenen av Teen Challenge, en internationell organisation som startades av den amerikanske pastorn David Wilkerson.

– Dea har ett fantastiskt fokus på att forma unga till Jesuscentrerade lärjungar som i sin tur kan forma nya lärjungar.

Andréas Andersson hoppas att den uppmärksamhet som stipendiaterna får ska bidra till att "öppna nya dörrar i den tjänst de står i". Förhoppningen är att de också ska bli en inspiration för svensk kristenhet i stort.

– Vi behöver inspiratörer som kan sätta församlingar i rörelse mot att nå människor utanför kyrkväggarna, och bli mer utåtriktade. Det behöver vi bli om missionsbefallningen ska kunna fullbordas i Sverige, säger han

Prisutdelningen sker i en högtid i Korskyrkan i Uppsala den 24 oktober. Den är öppen för alla.

Arash Asadi
arash.asadi@varldenidag.se 

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...