Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

De bad för Sverige i helgen: ”Vi fick se starka bönesvar”

Bönesvar direkt rapporteras nu från de olika böneinitiativ som ägde rum under lördagen. Merzek Botros fick stor respons på sitt böneupprop mot våld och terror och många följde Echurchs livesändning med bön mot corona från Uppsala.

Nyheter · Publicerad 10:30, 17 nov 2020

På lördagen hölls bönesamlingar på flera platser i Sverige, vilket Världen idag tidigare rapporterat inför.

I församlingen Echurch i Uppsala gällde bönen coronasituationen, väckelse och ett avslöjande av de kriminella gängen. Församlingens livesändning fick 2 500 visningar.

– Vi höll på hela dagen och upplevde ett fantastiskt genomslag. Det var en väldig friskhet och fräschhet i bönen och en härlig trosatmosfär, säger pastor Stefan Edefors.

Bönen pågick nonstop i femtonminuterspass, med avbrott för lovsång. Bönen leddes av flera olika böneledare, bland andra Johnny Foglander, Per Åkvist, Harry Andersson samt Hans och Eva Marklund.

Bedjarna upplevde ett tilltal i form av ett bibelord, där Josua möter en stridsman som säger att han är kapten över Herrens armé och ”jag har kommit nu”.

– Det tilltalet blev väldigt starkt och vi är förväntansfulla. Vi tror att coronasmittan kommer att minska i Uppsala som första plats i Sverige, säger Edefors.

Han berättar också om ett sprängdåd i Uppsala på lördagsmorgonen. Någon hade kastat in en handgranat i en trappuppgång där det bodde en polisanställd.

– Vi ropade till Gud om att förövarna skulle avslöjas och de tillfångatogs på kvällen samma dag. Det var bönesvar, säger han.

Även Stockholmspastorn Merzek Botros berättar att man fick uppleva ett bönesvar direkt i samband med bönen som utgick från Global gemenskap i Centrumkyrkan, Stockholm. Efter en inledande samling delade man upp sig i flera grupper som bad och delade nattvard på olika platser i huvudstaden.

– Det var underbart. Vi täckte över 30 olika platser i Stockholm och flera grupper runt om i landet medverkade lokalt. Det gläder mig att vi fick så mycket respons på så kort tid från människor som längtar efter att vara med och be, säger Botros.

– Vi stod tillsammans i hela vårt land och proklamerade blodets beskydd och frälsning över Sverige, fortsätter han.

Huvudfokus för bönen var beskydd för Sverige mot våld och terror och att Gud ska avslöja fiendens planer. Mitt under bönen publicerades en video på Youtube, där en man förklarar krig och väpnat motstånd mot staten, om Sverigedemokraterna får makten i Sverige.

– Vi stod framför Rosenbad och bad för regeringen när jag fick filmen av en vän. Jag ser det som ett bönesvar, säger Merzek Botros om avslöjandet.

Enligt Sydsvenska Dagbladet känner polismyndigheten till filmen och vidtar nödvändiga åtgärder.

Terrorexperten Magnus Ranstorp skriver på Facebook: ”Nu har han gått ut och sagt att det hela är ett skämt och var till ʼför att känna efterʼ. Jag tycker han i stället bör känna av rättsliga konsekvenser.”

Även i Jönköping hölls en bönesamling i lördags, i form av en bönenatt i International Churchs lokaler.

I en livevideo på Facebook förklarar böneledaren Christian Heim visionen bakom initiativet. Det handlar om väckelse och om att kriminella ska omvända sig och bli frälsta.

– Vi kommer att se ett utgjutande av den helige Ande som kommer att förvandla denna stad som aldrig förr. Vi står inför det största vidrörandet av Guds härlighet över detta land innan Jesus kommer tillbaka, säger han.

Vi ropade till Gud om att förövarna skulle avslöjas och de tillfångatogs på kvällen samma dag.

Ett folk som bejakar kallelsen att både synas och höras.

Ledarkrönika ”Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört” (Apg 4:20). De här orden – Petrus... torsdag 26/11 00:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00

Äldre coronasjuka fick inte träffa läkare – ”vårdskandal”

Coronapandemin. Många äldre på äldreboenden som drabbats av covid-19 har under pandemin inte fått någon individuell... torsdag 26/11 12:00

Många tror att problemet fortfarande stavas Israel

Israelkrönika I lördags lade den i nuläget mest kände sångaren i Egypten, Mohamed Ramadan, ut en bild på...