Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Därför stoppades prästen från skolavslutningen

Efter att Varaprästen Peter Artman smygfilmats i ett fejkat själavårdssamtal i SVT:s Uppdrag granskning och där uttalade sig om homosexualitet fick han inte närvara vid skolavslutningen i kyrkan på fredagen. Det beslutet fattade vikarierande kyrkoherde Thommy Hallin.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 jun 2014

Det var Sveriges radio P4 Skaraborg som först rapporterade om att föräldrar protesterat mot att Peter Artman skulle hålla i skolavslutningen i kyrkan. Föräldraföreningen har varit i kontakt med både skolledning och ansvariga inom kyrkan och orsaken är att man reagerat på vad som framkom i Uppdrag granskning.

- Det var ett beslut som jag tog som vikarierande kyrkoherde med anledning av att föräldraföreningen hörde av sig till oss. Jag tycker inte att det på en skolavslutning ska vara fokus på föräldrarnas negativa inställning till Peter, säger Thommy Hallin till Världen idag.

Han menar att det råder en negativt uppiskad stämning till följd av lokalradions rapportering.
- Det funkar inte då att han ska ha en skolavslutning. Det är av hänsyn både till honom och församlingen som jag tog det här beslutet.

Peter Artman är annars tillbaka i tjänst efter den timeout som han fick ta efter att Uppdrag gransknings "Bögbotarna" hade sänts.

Terrorexpert spår fler attacker efter Nicedåd

Frankrike. Terrorforskare Magnus Ranstorp tror inte att den upptrappade konflikten mellan väst och islamism... torsdag 29/10 12:19

Herren och hoppet om ett liv i evighet, ansikte mot ansikte med honom, är värt allt!

Inför söndag Ps 126 Den kommande helgen smakar himmelskt, med både helgonen och vårt evighetshopp i fokus. Redan... torsdag 29/10 00:00

Antisemitism uppdagades vid Arabiska bokmässan

Kultur. Malmö stad avbryter samarbetet med Arabiska bokmässan och kommer att försöka kräva tillbaka 150 000... torsdag 29/10 07:00