Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Därför stoppades prästen från skolavslutningen

Efter att Varaprästen Peter Artman smygfilmats i ett fejkat själavårdssamtal i SVT:s Uppdrag granskning och där uttalade sig om homosexualitet fick han inte närvara vid skolavslutningen i kyrkan på fredagen. Det beslutet fattade vikarierande kyrkoherde Thommy Hallin.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 jun 2014

Det var Sveriges radio P4 Skaraborg som först rapporterade om att föräldrar protesterat mot att Peter Artman skulle hålla i skolavslutningen i kyrkan. Föräldraföreningen har varit i kontakt med både skolledning och ansvariga inom kyrkan och orsaken är att man reagerat på vad som framkom i Uppdrag granskning.

- Det var ett beslut som jag tog som vikarierande kyrkoherde med anledning av att föräldraföreningen hörde av sig till oss. Jag tycker inte att det på en skolavslutning ska vara fokus på föräldrarnas negativa inställning till Peter, säger Thommy Hallin till Världen idag.

Han menar att det råder en negativt uppiskad stämning till följd av lokalradions rapportering.
- Det funkar inte då att han ska ha en skolavslutning. Det är av hänsyn både till honom och församlingen som jag tog det här beslutet.

Peter Artman är annars tillbaka i tjänst efter den timeout som han fick ta efter att Uppdrag gransknings "Bögbotarna" hade sänts.

Ett folk som bejakar kallelsen att både synas och höras.

Ledarkrönika ”Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört” (Apg 4:20). De här orden – Petrus... torsdag 26/11 00:00

Nu inleds rättegång för upploppet i Malmö

Brott. Busskurer krossades, lyktstolpar vältes och polisfordon utsattes för skadegörelse. Sex personer har... fredag 27/11 11:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00

Många tror att problemet fortfarande stavas Israel

Israelkrönika I lördags lade den i nuläget mest kände sångaren i Egypten, Mohamed Ramadan, ut en bild på...