Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Därför stoppades prästen från skolavslutningen

Efter att Varaprästen Peter Artman smygfilmats i ett fejkat själavårdssamtal i SVT:s Uppdrag granskning och där uttalade sig om homosexualitet fick han inte närvara vid skolavslutningen i kyrkan på fredagen. Det beslutet fattade vikarierande kyrkoherde Thommy Hallin.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 jun 2014

Det var Sveriges radio P4 Skaraborg som först rapporterade om att föräldrar protesterat mot att Peter Artman skulle hålla i skolavslutningen i kyrkan. Föräldraföreningen har varit i kontakt med både skolledning och ansvariga inom kyrkan och orsaken är att man reagerat på vad som framkom i Uppdrag granskning.

- Det var ett beslut som jag tog som vikarierande kyrkoherde med anledning av att föräldraföreningen hörde av sig till oss. Jag tycker inte att det på en skolavslutning ska vara fokus på föräldrarnas negativa inställning till Peter, säger Thommy Hallin till Världen idag.

Han menar att det råder en negativt uppiskad stämning till följd av lokalradions rapportering.
- Det funkar inte då att han ska ha en skolavslutning. Det är av hänsyn både till honom och församlingen som jag tog det här beslutet.

Peter Artman är annars tillbaka i tjänst efter den timeout som han fick ta efter att Uppdrag gransknings "Bögbotarna" hade sänts.

Jag skulle beskriva det som att Herrens härlighet uppfyllde rummet

Ledarkrönika När vi var relativt nya i Vänersborg började församlingen en barnverksamhet i ett område av staden... torsdag 22/7 00:00

Vems väg går du på?

Inför söndag Åttonde söndagen efter trefaldighet: Andlig klarsyn Jag har valt sanningens väg,rättat mig efter... torsdag 22/7 00:00

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier