En dag i dina gårdar är bättre än tusen andra. Jag vill hellre vakta dörren i min Guds hus än bo i de gudlösas tält.
Psaltaren 84:11

Världen idag

Därför stoppades prästen från skolavslutningen

Efter att Varaprästen Peter Artman smygfilmats i ett fejkat själavårdssamtal i SVT:s Uppdrag granskning och där uttalade sig om homosexualitet fick han inte närvara vid skolavslutningen i kyrkan på fredagen. Det beslutet fattade vikarierande kyrkoherde Thommy Hallin.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 jun 2014

Det var Sveriges radio P4 Skaraborg som först rapporterade om att föräldrar protesterat mot att Peter Artman skulle hålla i skolavslutningen i kyrkan. Föräldraföreningen har varit i kontakt med både skolledning och ansvariga inom kyrkan och orsaken är att man reagerat på vad som framkom i Uppdrag granskning.

- Det var ett beslut som jag tog som vikarierande kyrkoherde med anledning av att föräldraföreningen hörde av sig till oss. Jag tycker inte att det på en skolavslutning ska vara fokus på föräldrarnas negativa inställning till Peter, säger Thommy Hallin till Världen idag.

Han menar att det råder en negativt uppiskad stämning till följd av lokalradions rapportering.
- Det funkar inte då att han ska ha en skolavslutning. Det är av hänsyn både till honom och församlingen som jag tog det här beslutet.

Peter Artman är annars tillbaka i tjänst efter den timeout som han fick ta efter att Uppdrag gransknings "Bögbotarna" hade sänts.

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Försoningen är viktigare än orsakerna som krävde försoning.

Inför söndag Söndagen den 6 juni fick vi äntligen fira gudstjänst på plats i kyrkan igen! Det var faktiskt svårt... torsdag 17/6 00:00

Senaste nytt

    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier